Matrosfisk med en matvetesallad

Matrosfisk med en matvetesallad

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Koka matvete enligt anvisningar.

  2. 2. Fräs grönsaker i olja.

  3. 3. Rör ner matvete och örter i stekpannan med grönsakerna.  Krydda med peppar.

  4. 4. Blanda gräddfil och sweet chilisås. Salta och peppra efter smak.

  5. 5. Lägg fisken på ett bläck och tillaga i ugn.  

  6. 6. Servera matrosfisk tillsammans med en varm matvetesallad och en sötsur sås.

    Tips!
    Pressa citronsaft över matrosfisk och matvetesalladen.

    Matvete + sallad = sant! Att addera matvete i salladen gör salladen både matigare och godare. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    416,23 kcal
  • Energi (kJ)
    1767,03 kJ
  • Fett
    18,19 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,43 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,30 g
  • Mättade fettsyror
    1,73 g
  • Fibrer
    8,42 g
  • Järn
    4,32 mg
  • Kalcium
    66,90 mg
  • Kalium
    792,25 mg
  • Kolesterol
    0,09 mg
  • Kolhydrater
    34,13 g
  • Disackarider
    7,26 g
  • Monosackarider
    1,77 g
  • Sackaros
    7,25 g
  • Magnesium
    151,45 mg
  • Natrium
    60,93 mg
  • Niacin
    5,81 mg
  • Protein
    25,76 g
  • Riboflavin
    0,50 mg
  • Tiamin
    0,79 mg
  • Vatten
    63,29 g
  • Vitamin B6
    0,79 mg
  • Vitamin C
    12,18 mg
  • Vitamin D
    0,66 µg
  • Vitamin E
    5,45 mg
  • Zink
    7,68 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning