Överbakad sejfilé med potatis- och citronstomp

Överbakad sejfilé med potatis och citron stomp

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Sejfilé med ekologisk spicy tomatkrisp FINDUS 21350
    1500 g
  • Mixsallad
    500 g
  • Småpotatis
    1300 g
  • Citron
    2 st
  • Olivolja
    3 msk
  • Blandade färska örter
    20 g
  • Salt
  • Peppar

TILLAGNING

  1. Börja med att tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen.

    Potatis och citronstomp:
    Koka under tiden potatisen färdig och låt ånga av. Stompa sönder potatisen tillsammans med 2 msk olivolja. Smaksätt sedan med citronskal, citronsaft, salt och vitpeppar.

    Örtolja:
    Mixa plockade örter tillsammans med resterande olivolja till en slät olja.

    Servera rätten tillsammans med mixsallad.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    355,64 kcal
  • Energi (kJ)
    1449,97 kJ
  • Fett
    11,26 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,94 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,38 g
  • Mättade fettsyror
    1,24 g
  • Fibrer
    4 g
  • Järn
    1,04 mg
  • Kalcium
    56,13 mg
  • Kalium
    1146,52 mg
  • Kolhydrater
    36,68 g
  • Disackarider
    0,51 g
  • Monosackarider
    0,77 g
  • Sackaros
    0,51 g
  • Magnesium
    53,76 mg
  • Natrium
    350,06 mg
  • Niacin
    9,39 mg
  • Protein
    27,55 g
  • Riboflavin
    0,16 mg
  • Tiamin
    0,18 mg
  • Vatten
    124,78 g
  • Vitamin B6
    0,31 mg
  • Vitamin C
    47,30 mg
  • Vitamin D
    0,90 µg
  • Vitamin E
    0,91 mg
  • Zink
    0,80 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet