
Överbakad sejfilé med potatis och citron stomp
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Sejfilé med ekologisk spicy tomatkrisp FINDUS 213501500 g
- Mixsallad500 g
- Citron2 st
- Småpotatis1300 g
- Olivolja3 msk
- Blandade färska örter20 g
- Salt
- Peppar
TILLAGNING
- Börja med att tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen.
Potatis och citronstomp:
Koka under tiden potatisen färdig och låt ånga av. Stompa sönder potatisen tillsammans med 2 msk olivolja. Smaksätt sedan med citronskal, citronsaft, salt och vitpeppar.
Örtolja:
Mixa plockade örter tillsammans med resterande olivolja till en slät olja.
Servera rätten tillsammans med mixsallad.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)355,64 kcal
- Energi (kJ)1449,97 kJ
- Fett11,26 g
- Enkelomättade fettsyror2,94 g
- Fleromättade fettsyror0,38 g
- Mättade fettsyror1,24 g
- Fiber4 g
- Järn1,04 mg
- Kalcium56,13 mg
- Kalium1146,52 mg
- Kolhydrat36,68 g
- Disackarider0,51 g
- Monosackarider0,77 g
- Sackaros0,51 g
- Magnesium53,76 mg
- Natrium350,06 mg
- Niacin9,39 mg
- Protein27,55 g
- Riboflavin0,16 mg
- Tiamin0,18 mg
- Vatten124,78 g
- Vitamin B60,31 mg
- Vitamin C47,30 mg
- Vitamin D0,90 µg
- Vitamin E0,91 mg
- Zink0,80 mg