Pankopanerad torsk, friterad kapris & grönärtspuré
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatis2 kg
- Olivolja0,50 dl
- Grönärtspuré
- salt och peppar
- 1 bit pepparrot
- Friterad kapris
- Kapris150 g
- Rapsolja3 dl
- salt och peppar
- Pankopanerad torsk
- Vetemjöl4,50 dl
- salt och peppar
- Ägg6 st
- 1 kruka dill30 g
- Citron2 st
- Panko6 dl
- Rapsolja
TILLAGNING
Skär potatisen i klyftor och ringla på olivolja. Salta och peppra. Sätt i ugn 180°C ca 30 minuter.
Hetta upp olja i en liten stabil kastrull. Häll av kaprisen och låt torka på en bit papper. Fritera kaprisen i 2 minuter i ca 180°C olja.
Värm upp ärtspurén och riv i önskad mängd pepparrot, salta och peppra.
Skär torsken i portionsbitar och sen dela igen (2 per portion). Vispa upp ägg i skål, blanda mjöl med lite salt och peppar i en skål. Häll panko i en skål. Vänd sedan fiskbitarna i mjöl, ägg och avslutningsvis panko.
Stek sedan fisken i olja någon minut tills dom fått en gyllenbrun färg.
Värm dom sista minutrarna i ugnen på 150°C ca 5 minuter.
Servering. Lägg upp fiskbitarna med potatis och en sked grönärtspuré.
Toppa med kapris över fisken, en dillkvist och en citronklyfta.
Receptet är fritt från laktos.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)885,57 kcal
- Energi (kJ)3705,28 kJ
- Fett38,75 g
- Enkelomättade fettsyror21,98 g
- Fleromättade fettsyror9,33 g
- Mättade fettsyror4,12 g
- Fiber9,13 g
- Järn3,02 mg
- Kalcium94,19 mg
- Kalium1776,38 mg
- Kolesterol209,52 mg
- Kolhydrat80,90 g
- Disackarider3,91 g
- Monosackarider2,08 g
- Sackaros3,09 g
- Magnesium133 mg
- Natrium313,63 mg
- Niacin9,50 mg
- Protein48,43 g
- Riboflavin0,42 mg
- Tiamin0,47 mg
- Vatten394,14 g
- Vitamin B123,07 µg
- Vitamin B60,87 mg
- Vitamin C72,37 mg
- Vitamin D3,83 µg
- Vitamin E11,81 mg
- Zink2,98 mg