Pankopanerad torskfilé, friterad kapris och grönärtspuré

Pankopanerad torsk, friterad kapris & grönärtspuré

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Potatis
    2 kg
  • Olivolja
    0,50 dl
  • Friterad kapris
  • Kapris
    150 g
  • Rapsolja
    3 dl
  • Grönärtspuré
  • 1 bit pepparrot
  • salt och peppar
  • salt och peppar
  • Pankopanerad torsk
  • Ägg
    6 st
  • Vetemjöl
    4,50 dl
  • salt och peppar
  • 1 kruka dill
    30 g
  • Citron
    2 st
  • Panko
    6 dl
  • Rapsolja

TILLAGNING

  1. Skär potatisen i klyftor och ringla på olivolja. Salta och peppra. Sätt i ugn 180°C ca 30 minuter.

  2. Hetta upp olja i en liten stabil kastrull. Häll av kaprisen och låt torka på en bit papper. Fritera kaprisen i 2 minuter i ca 180°C olja.

  3. Värm upp ärtspurén och riv i önskad mängd pepparrot, salta och peppra.

  4. Skär torsken i portionsbitar och sen dela igen (2 per portion). Vispa upp ägg i skål, blanda mjöl med lite salt och peppar i en skål. Häll panko i en skål. Vänd sedan fiskbitarna i mjöl, ägg och avslutningsvis panko.

  5. Stek sedan fisken i olja någon minut tills dom fått en gyllenbrun färg.

  6. Värm dom sista minutrarna i ugnen på 150°C ca 5 minuter.

  7. Servering. Lägg upp fiskbitarna med potatis och en sked grönärtspuré.

  8. Toppa med kapris över fisken, en dillkvist och en citronklyfta.

  9. Receptet är fritt från laktos.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    885,57 kcal
  • Energi (kJ)
    3705,28 kJ
  • Fett
    38,75 g
  • Enkelomättade fettsyror
    21,98 g
  • Fleromättade fettsyror
    9,33 g
  • Mättade fettsyror
    4,12 g
  • Fibrer
    9,13 g
  • Järn
    3,02 mg
  • Kalcium
    94,19 mg
  • Kalium
    1776,38 mg
  • Kolesterol
    209,52 mg
  • Kolhydrater
    80,90 g
  • Disackarider
    3,91 g
  • Monosackarider
    2,08 g
  • Sackaros
    3,09 g
  • Magnesium
    133 mg
  • Natrium
    313,63 mg
  • Niacin
    9,50 mg
  • Protein
    48,43 g
  • Riboflavin
    0,42 mg
  • Tiamin
    0,47 mg
  • Vatten
    394,14 g
  • Vitamin B12
    3,07 µg
  • Vitamin B6
    0,87 mg
  • Vitamin C
    72,37 mg
  • Vitamin D
    3,83 µg
  • Vitamin E
    11,81 mg
  • Zink
    2,98 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet