Smörstekt ryggfilé av alaska pollock

Smörstekt ryggfilé av alaska pollock

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Lägg smör i varm panna. Precis när det börjar få färg lägger du i fisken, salta och peppra. När den fått färg vänder du och saltar och pepprar. När den fått färg på andra sidan lägg fisken i en ugnsform. Slå smöret i pannan över fisken. När det är 8 minuter kvar av potatisen ställer du in fisken och låter den bli klar där. Om du använder bleck så lägger du fisken på bleck, saltar, pepprar och slå brynt smör över. Ställ i ugn strax innan potatis är klar.

  2. Strimla bacon och stek knaprigt. Lägg åt sidan. Stek chili och sautégrönsaker i olivolja. Vänd i bacon. Smaka av med salt, peppar och timjan. Servera till fisken.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    324,34 kcal
  • Energi (kJ)
    1356,88 kJ
  • Fett
    10,29 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,43 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,27 g
  • Mättade fettsyror
    2,76 g
  • Fibrer
    7,09 g
  • Järn
    1,62 mg
  • Kalcium
    86,87 mg
  • Kalium
    895 mg
  • Kolesterol
    92,84 mg
  • Kolhydrater
    25,15 g
  • Disackarider
    1,92 g
  • Monosackarider
    0,84 g
  • Sackaros
    1,92 g
  • Magnesium
    75,82 mg
  • Natrium
    285,53 mg
  • Niacin
    5,19 mg
  • Protein
    28,93 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,39 mg
  • Vatten
    266,15 g
  • Vitamin B12
    2,22 µg
  • Vitamin B6
    0,40 mg
  • Vitamin C
    52,80 mg
  • Vitamin D
    0,07 µg
  • Vitamin E
    2,27 mg
  • Zink
    1,30 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning