Stekt sej med basilikasås och grönsaker provencale

Stekt sej med basilikasås och grönsaker Provencale

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Lägg salladsgrönsakerna i bleck, värm försiktigt i ugn 150°C, ca 15 minuter. Stek sejfiléerna, salta lätt och strö över lite timjan.

  2. Sås: Blanda tomatsåsen med lätt crème fraiche och värm upp. Smaka av med basilika, salt och peppar.

  3. Servera med pasta.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    188,49 kcal
  • Energi (kJ)
    788,87 kJ
  • Fett
    3,97 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,86 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,29 g
  • Mättade fettsyror
    0,42 g
  • Fiber
    3,18 g
  • Järn
    1,28 mg
  • Kalcium
    58,01 mg
  • Kalium
    675,01 mg
  • Kolesterol
    58,61 mg
  • Kolhydrat
    13,09 g
  • Disackarider
    1,96 g
  • Monosackarider
    1,57 g
  • Sackaros
    1,95 g
  • Magnesium
    64,22 mg
  • Natrium
    328,57 mg
  • Niacin
    3,79 mg
  • Protein
    22,93 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,24 mg
  • Vatten
    197,19 g
  • Vitamin B12
    3,15 µg
  • Vitamin B6
    0,35 mg
  • Vitamin C
    13,25 mg
  • Vitamin D
    0,16 µg
  • Vitamin E
    2,32 mg
  • Zink
    1,20 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet