Stekt sej med basilikasås och grönsaker provencale

Stekt sej med basilikasås och grönsaker Provencale

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Lägg salladsgrönsakerna i bleck, värm försiktigt i ugn 150°C, ca 15 minuter. Stek sejfiléerna, salta lätt och strö över lite timjan.

  2. Sås: Blanda tomatsåsen med lätt crème fraiche och värm upp. Smaka av med basilika, salt och peppar.

  3. Servera med pasta.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    188,49 kcal
  • Energi (kJ)
    788,87 kJ
  • Fett
    3,97 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,86 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,29 g
  • Mättade fettsyror
    0,42 g
  • Fibrer
    3,18 g
  • Järn
    1,28 mg
  • Kalcium
    58,01 mg
  • Kalium
    675,01 mg
  • Kolesterol
    58,61 mg
  • Kolhydrater
    13,09 g
  • Disackarider
    1,96 g
  • Monosackarider
    1,57 g
  • Sackaros
    1,95 g
  • Magnesium
    64,22 mg
  • Natrium
    328,57 mg
  • Niacin
    3,79 mg
  • Protein
    22,93 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,24 mg
  • Vatten
    197,19 g
  • Vitamin B12
    3,15 µg
  • Vitamin B6
    0,35 mg
  • Vitamin C
    13,25 mg
  • Vitamin D
    0,16 µg
  • Vitamin E
    2,32 mg
  • Zink
    1,20 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet