Fisk Benedictine med bacon- och rödlöksmos och grönsaker

Fisk Benedictine med bacon- och rödlöksmos och grönsaker

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 16 kg
  • Bacon- och rödlöksmos
  • Höstpotatis rå
    25 kg
  • Mellanmjölk
    6 liter
  • Rödlök, hackad
    25 kg
  • Bacon, strimlat, stekt
    3 kg
  • Persilja
    200 g
  • Salt
  • Svartpeppar mald

TILLAGNING

  1. Tillaga fisken.
    Konvektionsugn, 200°C, 25 - 30 min
    Kombiugn, kombiläge, 175°C, 25 - 30 min

    Skala och skär potatisen i mindre bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av.

    Stek bacon och lök, utan extra matfett.
    Mosa potatisen med en elvisp. Tillsätt mjölken. Vispa till ett luftigt mos. Blanda i bacon, lök och hälften av persiljan. Krydda med salt.

    Tillaga grönsakerna. I gryta: Häll grönsakerna i kokande saltat vatten.
    Låt sjuda 3 - 4 minuter.
    I kombiugn: Häll grönsakerna i perforerade GN1/1 65 mm.
    Koka på kokläge 100° C 2 - 3 minuter.

    Servera fisken med mos och grönsaker. Strö över resten av persiljan.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    732,98 kcal
  • Energi (kJ)
    3064,20 kJ
  • Fett
    28,32 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,61 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,18 g
  • Mättade fettsyror
    12,31 g
  • Fiber
    14,04 g
  • Järn
    3,15 mg
  • Kalcium
    335,09 mg
  • Kalium
    2192,22 mg
  • Kolesterol
    89,15 mg
  • Kolhydrat
    79,72 g
  • Disackarider
    13,88 g
  • Monosackarider
    8,83 g
  • Sackaros
    6,75 g
  • Magnesium
    146,25 mg
  • Natrium
    788 mg
  • Niacin
    9,27 mg
  • Protein
    32,19 g
  • Riboflavin
    0,47 mg
  • Tiamin
    0,61 mg
  • Vatten
    691,76 g
  • Vitamin B12
    1,73 µg
  • Vitamin B6
    1,27 mg
  • Vitamin C
    107,16 mg
  • Vitamin D
    2,65 µg
  • Vitamin E
    3,03 mg
  • Zink
    2,75 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet