
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatis900 g
- Gul lök100 g
- Vitlök6 g
- Vatten1,70 liter
- Grönsaksbuljong, pulver40 g
- Salt och peppar
- CITRONKRÄM
- Créme Fraiche2,50 dl
- Citron1 st
TILLAGNING
Stek smör och vitlök lätt men ej så det får färg.
Tillsätt skalad potatis, vatten och buljong. Koka potatisen mjuk, tillsätt ärtorna de sista fem minuterna. Mixa soppan och smaksätt med salt och peppar.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)372,90 kcal
- Energi (kJ)1560,18 kJ
- Fett9,28 g
- Enkelomättade fettsyror2,22 g
- Fleromättade fettsyror0,65 g
- Mättade fettsyror5,06 g
- Fibrer7,18 g
- Järn1,96 mg
- Kalcium78,41 mg
- Kalium791,37 mg
- Kolesterol20,47 mg
- Kolhydrater57,21 g
- Disackarider5,38 g
- Monosackarider1,45 g
- Sackaros2,07 g
- Magnesium110,08 mg
- Natrium1150,13 mg
- Niacin4,75 mg
- Protein11 g
- Riboflavin0,20 mg
- Tiamin0,44 mg
- Vatten329,70 g
- Vitamin B120,16 µg
- Vitamin B60,41 mg
- Vitamin C43,61 mg
- Vitamin D0,22 µg
- Vitamin E0,63 mg
- Zink2,17 mg