Ärt- och potatissoppa med citronkräm

Ärt-och potatissoppa med citronkräm

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Stek smör och vitlök lätt men ej så det får färg.

  2. Tillsätt skalad potatis, vatten och buljong. Koka potatisen mjuk, tillsätt ärtorna de sista fem minuterna. Mixa soppan och smaksätt med salt och peppar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    372,90 kcal
  • Energi (kJ)
    1560,18 kJ
  • Fett
    9,28 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,22 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,65 g
  • Mättade fettsyror
    5,06 g
  • Fibrer
    7,18 g
  • Järn
    1,96 mg
  • Kalcium
    78,41 mg
  • Kalium
    791,37 mg
  • Kolesterol
    20,47 mg
  • Kolhydrater
    57,21 g
  • Disackarider
    5,38 g
  • Monosackarider
    1,45 g
  • Sackaros
    2,07 g
  • Magnesium
    110,08 mg
  • Natrium
    1150,13 mg
  • Niacin
    4,75 mg
  • Protein
    11 g
  • Riboflavin
    0,20 mg
  • Tiamin
    0,44 mg
  • Vatten
    329,70 g
  • Vitamin B12
    0,16 µg
  • Vitamin B6
    0,41 mg
  • Vitamin C
    43,61 mg
  • Vitamin D
    0,22 µg
  • Vitamin E
    0,63 mg
  • Zink
    2,17 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet