INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Tacoskal225 g
- Isbergssallad200 g
- Tomat600 g
- Gurka200 g
- Röd lök100 g
- Koriander80 g
- Pressad Lime0,50 dl
- 850 g
- Grönsaksbuljong1 dl
- Maizena1,50 msk
- Pressad lime0,50 dl
- Spiskummin3 g
- Salt4 g
- Peppar4 g
TILLAGNING
1. Skär tomater och gurka i små bitar. Hacka lök fint och blanda i tillsammans med koriander och limejuice. Krydda med salt och peppar.
2. Lägg majs på bläck och rosta dem gyllenbruna.
3. Koka upp mangopurè med buljong, chili och limejuice.
4. Rör ut med maizena och låt koka upp så att såsen tjocknar. Krydda med peppar.
5. Stek Pulled Pease tillsammans med spiskummin så att den får färg.
Tips!
Servera gärna med fler färgglada grönsaker.Tacos är allas favorit och såklart en maträtt som funkar lika bra i skolmatsalen som hemma till fredagsmyset!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)341,86 kcal
- Energi (kJ)1430,33 kJ
- Fett10,55 g
- Enkelomättade fettsyror4,36 g
- Fleromättade fettsyror1,55 g
- Mättade fettsyror0,78 g
- Fibrer5,72 g
- Järn1,23 mg
- Kalcium46,24 mg
- Kalium577,42 mg
- Kolhydrater41,77 g
- Disackarider2,57 g
- Monosackarider3,52 g
- Sackaros2,32 g
- Magnesium61,67 mg
- Natrium239,34 mg
- Niacin2,29 mg
- Protein16,65 g
- Riboflavin0,09 mg
- Tiamin0,20 mg
- Vatten191,44 g
- Vitamin B60,30 mg
- Vitamin C26,53 mg
- Vitamin E3,12 mg
- Zink0,82 mg