Pease taco med mangosås

Pease taco med mangosås

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Skär tomater och gurka i små bitar. Hacka lök fint och blanda i tillsammans med koriander och limejuice. Krydda med salt och peppar.

  2. 2. Lägg majs på bläck och rosta dem gyllenbruna.

  3. 3. Koka upp mangopurè med buljong, chili och limejuice.

  4. 4. Rör ut med maizena och låt koka upp så att såsen tjocknar. Krydda med peppar.

  5. 5. Stek Pulled Pease tillsammans med spiskummin så att den får färg.

    Tips!
    Servera gärna med fler färgglada grönsaker.

  6. Tacos är allas favorit och såklart en maträtt som funkar lika bra i skolmatsalen som hemma till fredagsmyset!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    341,86 kcal
  • Energi (kJ)
    1430,33 kJ
  • Fett
    10,55 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,36 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,55 g
  • Mättade fettsyror
    0,78 g
  • Fibrer
    5,72 g
  • Järn
    1,26 mg
  • Kalcium
    47,74 mg
  • Kalium
    602,92 mg
  • Kolhydrater
    41,77 g
  • Disackarider
    2,57 g
  • Monosackarider
    3,52 g
  • Sackaros
    2,32 g
  • Magnesium
    63,17 mg
  • Natrium
    239,34 mg
  • Niacin
    2,40 mg
  • Protein
    16,65 g
  • Riboflavin
    0,09 mg
  • Tiamin
    0,20 mg
  • Vatten
    191,44 g
  • Vitamin B6
    0,30 mg
  • Vitamin C
    26,53 mg
  • Vitamin E
    3,12 mg
  • Zink
    0,83 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning