Pease bullar med sötpotatis och marinerade ärter

Vegobullar med sötpotatis & ärter

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Marinerade ärter
  • Olivolja
    4 msk
  • Salt och peppar
  • Mynta
    4 msk
  • Citronsaft
    4 msk
  • Rostad sötpotatis:
  • Olivolja
    4 msk
  • Sötpotatis
    2 kg
  • Salt och peppar
  • Picklad rödlök:
  • Ättika
    1 dl
  • Socker
    2 dl
  • Vatten
    3 dl
  • Rödlök
    4 st

TILLAGNING

  1. 1. Tillaga Vegobullar enligt anvisning på förpackning.

  2. 2.  Tina ärter och blanda med övriga ingredienserna. Mixa till de får en krämig konsistens.

  3. 3.  Skär sötpotatis i klyftor och blanda med olivolja, salt och peppar. Lägg ut på plåt och tillaga i ugn på 200°C i cirka 30 minuter.

  4. 4. Koka upp ättika, socker och vatten och låt svalna. Skala och strimla rödlök. Häll över lagen efter den svalnat. Låt stå en timme innan serveringen.

    Tips!
    Vegobullarna funkar lika bra att servera till makaroner om det går bättre hem hos barnen!

    Testa att byta ut de klassiska köttbullarna mot Green Cuisine Vegobullar. Barnen kommer att älska de! En vegetarisk middagsfavorit som passar både stora och små!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    566,11 kcal
  • Energi (kJ)
    2369,03 kJ
  • Fett
    20,40 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,85 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,06 g
  • Mättade fettsyror
    1,89 g
  • Fibrer
    9,21 g
  • Järn
    1,80 mg
  • Kalcium
    28,14 mg
  • Kalium
    945,17 mg
  • Kolhydrater
    57,35 g
  • Disackarider
    19,46 g
  • Monosackarider
    1,21 g
  • Sackaros
    19,46 g
  • Magnesium
    63,66 mg
  • Natrium
    7,74 mg
  • Niacin
    5,06 mg
  • Protein
    33,14 g
  • Riboflavin
    0,13 mg
  • Tiamin
    0,32 mg
  • Vatten
    236,69 g
  • Vitamin B6
    0,51 mg
  • Vitamin C
    68,50 mg
  • Vitamin E
    2,12 mg
  • Zink
    1,09 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet