Morotssoppa med ärt- och basilikaröra

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Soppa

  2. Blanda puréerna, tomaten och buljongen och låt koka upp. Red med maizena och sjud cirka 3-5 minuter.

  3. Tillsätt grädde. Smaka av med salt och chipotlepasta/sambal oelek.

  4. Ärtröra

  5. Mixa allt till ärtröran och klicka i soppan vid servering.

  6. Örtoljan

  7. Mixa oljan med örterna och ringla över soppan vid servering.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    173,57 kcal
  • Energi (kJ)
    726,42 kJ
  • Fett
    15,43 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,70 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,64 g
  • Mättade fettsyror
    4,23 g
  • Fiber
    1,67 g
  • Järn
    0,85 mg
  • Kalcium
    61,79 mg
  • Kalium
    313,64 mg
  • Kolesterol
    14,74 mg
  • Kolhydrat
    5,58 g
  • Disackarider
    1,73 g
  • Monosackarider
    2,44 g
  • Sackaros
    0,70 g
  • Magnesium
    21,49 mg
  • Natrium
    436,41 mg
  • Niacin
    1,99 mg
  • Protein
    2,77 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,17 mg
  • Vatten
    257,01 g
  • Vitamin B12
    0,12 µg
  • Vitamin B6
    0,14 mg
  • Vitamin C
    30,25 mg
  • Vitamin D
    0,01 µg
  • Vitamin E
    3,75 mg
  • Zink
    0,39 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet