Morotssoppa med ärtkräm

Morotssoppa med ärtkräm

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Skala och hacka vitlök, scharlottenlök och ingefära. Tillsätt chilipeppar.

  2. 2.  Lägg de hackade lökarna i olja i en kastrull och färs upp i olja. Häll på morotspuré, grönsaksbuljong och kokosgrädde.

  3. 3.  Koka upp och låt sjuda i cirka 15 minuter.

  4. 4.  Smaka av med pressad lime, salt och peppar.

    Ärtkräm
    1.  Värm upp och kyl ner ärterna.

  5. 2.  Mixa med spenat och tillsätt créme fraich.

  6. 3.  Smaka av med pressad lime, salt och peppar.


    Tips!
    Servera morotssoppan med en klick ärtkräm och garnera med rostade rapsfrön och ört.

    En härlig och smakrik morotssoppa toppad med rostade fröer! En perfekt varm soppa till kyliga dagar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    224,67 kcal
  • Energi (kJ)
    939,82 kJ
  • Fett
    16,95 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,41 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,31 g
  • Mättade fettsyror
    11,20 g
  • Fibrer
    3,98 g
  • Järn
    1,39 mg
  • Kalcium
    65,96 mg
  • Kalium
    463,52 mg
  • Kolesterol
    11,94 mg
  • Kolhydrater
    13,12 g
  • Disackarider
    4,63 g
  • Monosackarider
    3,93 g
  • Sackaros
    4,32 g
  • Magnesium
    37,47 mg
  • Natrium
    260,63 mg
  • Niacin
    1,87 mg
  • Protein
    3,41 g
  • Riboflavin
    0,07 mg
  • Tiamin
    0,16 mg
  • Vatten
    215,82 g
  • Vitamin B12
    0,01 µg
  • Vitamin B6
    0,21 mg
  • Vitamin C
    22,29 mg
  • Vitamin D
    0,01 µg
  • Vitamin E
    1,65 mg
  • Zink
    0,73 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet