
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ägg330 g
- Socker540 g
- Bakpulver30 g
- Vetemjöl360 g
- Kanel, malen3 g
- Salt6 g
- Ingefära, malen3 g
- Smör250 g
- Hackade solrosfrön50 g
- Färskost naturell200 g
- Smör75 g
- Florsocker90 g
TILLAGNING
1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Blanda i mjöl, bakpulver, salt, kanel och ingefära.
3. Smält smöret och rör i tillsammans med mjölk och morotspurén. Rör därefter i de hackade solrosfröna i smeten.
4. Häll i ett litet bleck med bakplåtspapper.
5. Grädda kakan i 175° i ca 50 minuter. Ta ut och låt svalna.
6. Lägg ärter i en mixer och mixa. Lägg i färskost, florsocker och smör. Mixa till en jämn frosting.
7. Bred på resten av frosting och dekorera med ögon.
Tips!
Gör tårtan i två lager. Bred då hälften av frostingen på botten och lägg på nästa lager. Bred på resten av frostingen och dekorera med ögon.
En riktigt saftig och färgsprakande tårta som dessutom gör att barnen får i sig lite grönsaker. Med våra grönsakspuréer är det enkelt att baka goda tårtor. En perfekt tårta till Halloween!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)770,91 kcal
- Energi (kJ)3225,53 kJ
- Fett38,59 g
- Enkelomättade fettsyror9,33 g
- Fleromättade fettsyror3,66 g
- Mättade fettsyror22,69 g
- Fiber2,79 g
- Järn1,40 mg
- Kalcium280,80 mg
- Kalium248,57 mg
- Kolesterol212,38 mg
- Kolhydrat94,20 g
- Disackarider65,52 g
- Monosackarider1,16 g
- Sackaros64,39 g
- Magnesium36,96 mg
- Natrium741,33 mg
- Niacin0,96 mg
- Protein10,24 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,26 mg
- Vatten81,81 g
- Vitamin B120,53 µg
- Vitamin B60,20 mg
- Vitamin C5,74 mg
- Vitamin D0,66 µg
- Vitamin E4,38 mg
- Zink1,26 mg