Halloween morotstårta

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Vispa ägg och socker poröst.

  2. 2. Blanda i mjöl, bakpulver, salt, kanel och ingefära.

  3. 3. Smält smöret och rör i tillsammans med mjölk och morotspurén. Rör därefter i de hackade solrosfröna i smeten.

  4. 4. Häll i ett litet bleck med bakplåtspapper.

  5. 5. Grädda kakan i 175° i ca 50 minuter. Ta ut och låt svalna.

  6. 6. Lägg ärter i en mixer och mixa. Lägg i färskost, florsocker och smör. Mixa till en jämn frosting.

  7. 7. Bred på resten av frosting och dekorera med ögon.

  8. Tips!

  9. Gör tårtan i två lager. Bred då hälften av frostingen på botten och lägg på nästa lager. Bred på resten av frostingen och dekorera med ögon.

  10. En riktigt saftig och färgsprakande tårta som dessutom gör att barnen får i sig lite grönsaker. Med våra grönsakspuréer är det enkelt att baka goda tårtor. En perfekt tårta till Halloween!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    770,91 kcal
  • Energi (kJ)
    3225,53 kJ
  • Fett
    38,59 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9,33 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,66 g
  • Mättade fettsyror
    22,69 g
  • Fibrer
    2,79 g
  • Järn
    1,40 mg
  • Kalcium
    280,80 mg
  • Kalium
    248,57 mg
  • Kolesterol
    212,38 mg
  • Kolhydrater
    94,20 g
  • Disackarider
    65,52 g
  • Monosackarider
    1,16 g
  • Sackaros
    64,39 g
  • Magnesium
    36,96 mg
  • Natrium
    741,33 mg
  • Niacin
    0,96 mg
  • Protein
    10,24 g
  • Riboflavin
    0,22 mg
  • Tiamin
    0,26 mg
  • Vatten
    81,81 g
  • Vitamin B12
    0,53 µg
  • Vitamin B6
    0,20 mg
  • Vitamin C
    5,74 mg
  • Vitamin D
    0,66 µg
  • Vitamin E
    4,38 mg
  • Zink
    1,26 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet