Fish & chips roll med potatismos

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Tillaga Fish & Chips roll enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2. Koka potatis och mosa med mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3. Koka ärterna i någon minut och sila av. Tillsätt lite smör och servera.

  4. Tips!
    Denna rätt kan också serveras med pommes frites istället för potatismos.

  5. En riktig klassiker - Fish & Chips med potatismos. Kan det bli fel? Nej, denna rätt funkar lika bra på alla menyer!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    434,75 kcal
  • Energi (kJ)
    1819,19 kJ
  • Fett
    18,18 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,86 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,96 g
  • Mättade fettsyror
    6,90 g
  • Fiber
    7,27 g
  • Järn
    2,55 mg
  • Kalcium
    66,09 mg
  • Kalium
    1184,20 mg
  • Kolesterol
    115,99 mg
  • Kolhydrat
    34,51 g
  • Disackarider
    4,04 g
  • Monosackarider
    0,98 g
  • Sackaros
    3,37 g
  • Magnesium
    95,38 mg
  • Natrium
    743,41 mg
  • Niacin
    6,83 mg
  • Protein
    29,53 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,49 mg
  • Vatten
    246,50 g
  • Vitamin B12
    1,08 µg
  • Vitamin B6
    0,55 mg
  • Vitamin C
    60,44 mg
  • Vitamin D
    2,35 µg
  • Vitamin E
    3,63 mg
  • Zink
    2,26 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet