Fish n´Chips med chilirostad broccoli och ajvardipp

Fish n´ Chips med chilirostad broccoli och ajvardipp

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tillaga Fishn Chips Gourmetfilé enligt anvisning på förpackning.

  2. 2.  Mosa den kokta potatisen med ett lätt tryck med hjälp av en gaffel och fritera sedan till en gyllene färg.

  3. 3.  Blanda broccoli med hackad chili och olivolja, rosta i ugnen i 160°C ca 20 minuter.

  4. 4.  Blanda ingredienserna till ajvardippen.

    Tips!
    Det går också bra att servera den kokta potatisen som den är.

    Denna fiskrätt med potatis och broccoli får pricken över i:et med den hemgjorda ajvardippen. En rätt som passar bra till matsalens gäster som behöver få i sig en god måltid med viktiga näringsämnen.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    642,56 kcal
  • Energi (kJ)
    2688,42 kJ
  • Fett
    39,48 g
  • Enkelomättade fettsyror
    12,23 g
  • Fleromättade fettsyror
    14,69 g
  • Mättade fettsyror
    9,21 g
  • Fibrer
    4,98 g
  • Järn
    2,28 mg
  • Kalcium
    61,48 mg
  • Kalium
    1288,36 mg
  • Kolesterol
    189,62 mg
  • Kolhydrater
    36,22 g
  • Disackarider
    1,74 g
  • Monosackarider
    1,98 g
  • Sackaros
    1,33 g
  • Magnesium
    95,36 mg
  • Natrium
    1361,30 mg
  • Niacin
    6,59 mg
  • Protein
    33,66 g
  • Riboflavin
    0,35 mg
  • Tiamin
    0,19 mg
  • Vatten
    298,16 g
  • Vitamin B12
    1,74 µg
  • Vitamin B6
    0,79 mg
  • Vitamin C
    57,54 mg
  • Vitamin D
    2,25 µg
  • Vitamin E
    5,73 mg
  • Zink
    1,37 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning