
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Spenatmos
- Potatis, skalad1000 g
- Mjölk5 dl
- Smör50 g
- Salt och peppar
TILLAGNING
- Börja med att tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen.
Spenatmos:
Koka potatisen mjuk och låt ånga av. Pressa potatisen och tillsätt mjölk och smör. Blanda i spenaten och smaka av med salt och peppar.
Värm morotsmixen och servera rätten.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)172,79 kcal
- Energi (kJ)721,37 kJ
- Fett6,24 g
- Enkelomättade fettsyror1,33 g
- Fleromättade fettsyror0,36 g
- Mättade fettsyror3,79 g
- Fibrer4,84 g
- Järn0,69 mg
- Kalcium85,30 mg
- Kalium578,50 mg
- Kolesterol17,95 mg
- Kolhydrater22,21 g
- Disackarider2,72 g
- Monosackarider0,30 g
- Sackaros0,30 g
- Magnesium33,50 mg
- Natrium46,50 mg
- Niacin2,43 mg
- Protein4,33 g
- Riboflavin0,11 mg
- Tiamin0,11 mg
- Vatten123 g
- Vitamin B120,29 µg
- Vitamin B60,24 mg
- Vitamin C27,10 mg
- Vitamin D0,53 µg
- Vitamin E0,21 mg
- Zink0,69 mg