Kokt hoki med pocherat ägg, sparris och baconkrisp

Kokt hoki med pocherat ägg och sparris, baconkrisp

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Sätt ugnen på 150 grader

  2. Fisk
    Lägg fisken i bleck och salta. Tillaga fisken till önskad innertemperatur ca 15 minuter.

  3. Bacon
    Strimla bacon och stek dem hårt i en stekpanna, låt dem rinna av på hushållspapper. När det svalnat något, krossa dem till finare smul.

  4. Pocherat ägg
    Koka upp vatten i en kastrull med lite ättika. Knäck ägget, ett i taget, och låt dem glida ner i vattnet. Sjud äggen ca 7 minuter. Tag upp äggen och låt dem rinna av på hushållspapper.

  5. Spenat
    Hacka lök och vitlök. Fräs i en klick smör  och tillsätt spenat. Smaka av med salt och peppar.

  6. Sparris
    Ansa och ev skala sparrisen. Stek i stekpanna och salta och peppra.

  7. Smör
    Smält smöret i en kastrull.

  8. Uppläggning
    Fördela spenat på tallriken. Lägg på sparris och fisk och toppa med ägget .Skeda över skirat smör. Avsluta med baconsmulet.

  9. Servera med kokt potatis

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    531,45 kcal
  • Energi (kJ)
    2223,46 kJ
  • Fett
    40,87 g
  • Enkelomättade fettsyror
    12,38 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,11 g
  • Mättade fettsyror
    22,09 g
  • Fibrer
    2,50 g
  • Järn
    3,80 mg
  • Kalcium
    167,17 mg
  • Kalium
    1280,26 mg
  • Kolesterol
    348,64 mg
  • Kolhydrater
    5,54 g
  • Disackarider
    0,69 g
  • Monosackarider
    1,69 g
  • Sackaros
    0,54 g
  • Magnesium
    137,61 mg
  • Natrium
    628,25 mg
  • Niacin
    4,17 mg
  • Protein
    35,24 g
  • Riboflavin
    0,68 mg
  • Tiamin
    0,36 mg
  • Vatten
    323,46 g
  • Vitamin B12
    1,79 µg
  • Vitamin B6
    0,52 mg
  • Vitamin C
    65,84 mg
  • Vitamin D
    1,43 µg
  • Vitamin E
    8,37 mg
  • Zink
    2,86 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet