Sej med vitvinssås och rostad broccoli

Sej med Vitvinssås och rostad broccoli

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Ånga Sejfilén till 52 graders innertemperatur
    Lägg broccolin på ett bleck, ringla olivolja över och salta efter behag, Rosta i 225 grader i ugn.

  2. Finhacka löken och låt den bli glansig i lite smör i en traktörpanna. Rör i vetemjölet. Den får inte ta färg.
     Häll i fiskbuljong, vitt vin, grädde och citronsaft och låt puttra på svag värme en stund tills vätskan reducerats lite och blivit tjockare.
     Smaka av. Tillsätt om det behövs lite mer fiskbuljong, grädde eller syra i form av vin eller pressad citron. Smaka av med salt och peppar.

  3. Servera med kokt eller pressad potatis.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    352,40 kcal
  • Energi (kJ)
    1474,69 kJ
  • Fett
    25,07 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,09 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,97 g
  • Mättade fettsyror
    15,77 g
  • Fiber
    1,62 g
  • Järn
    0,71 mg
  • Kalcium
    77,51 mg
  • Kalium
    692,90 mg
  • Kolesterol
    140,27 mg
  • Kolhydrat
    5,56 g
  • Disackarider
    1,71 g
  • Monosackarider
    1,21 g
  • Sackaros
    0,32 g
  • Magnesium
    54,02 mg
  • Natrium
    330,30 mg
  • Niacin
    3,17 mg
  • Protein
    25,83 g
  • Riboflavin
    0,26 mg
  • Tiamin
    0,19 mg
  • Vatten
    259,41 g
  • Vitamin B12
    4,03 µg
  • Vitamin B6
    0,36 mg
  • Vitamin C
    34,24 mg
  • Vitamin D
    0,27 µg
  • Vitamin E
    2,39 mg
  • Zink
    1,05 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet