Fisktacos i mjukt bröd med majs och mild guacamole

Fisktacos i mjukt bröd med majs och mild guacamole

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Tillaga fiskpinnarna i ugn enligt beskrivningen på förpackningen.

  2. 2. Förbered alla grönsakerna och klyfta limen.

  3. 3. Blanda avokadon med smetana/crème fraiche och smaksätt med lite salt o peppar.

  4. 4. Blanda majskornen med Sriracha majo sauce. Smaka av med lite salt och justera styrkan med Srirasha majo sauce.

  5. 5. Lägg ut tortillabröden och fyll dem med grönsakerna och två fiskpinnar. Vik ihop och lägg upp dem tillsammans med en klyfta lime och lite grönt (persilja/koriander/ärtskott).

    Tips!
    Låt barnen vara med och bygga sin egen tacos.

    Hela Sveriges favorit rätt - tacos! En uppdaterad variant av fisk taco med Frasiga fiskpinnar, guacamole och en majsröra. En favorit hos både stora som små.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    522,89 kcal
  • Energi (kJ)
    2188,04 kJ
  • Fett
    28,53 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,19 g
  • Fleromättade fettsyror
    12,51 g
  • Mättade fettsyror
    3,81 g
  • Fibrer
    3,02 g
  • Järn
    1,11 mg
  • Kalcium
    37,40 mg
  • Kalium
    589,98 mg
  • Kolesterol
    74,93 mg
  • Kolhydrater
    45,18 g
  • Disackarider
    1,82 g
  • Monosackarider
    1,16 g
  • Sackaros
    1,01 g
  • Magnesium
    54,41 mg
  • Natrium
    901,47 mg
  • Niacin
    2,99 mg
  • Protein
    20,01 g
  • Riboflavin
    0,12 mg
  • Tiamin
    0,18 mg
  • Vatten
    126,29 g
  • Vitamin B12
    0,79 µg
  • Vitamin B6
    0,30 mg
  • Vitamin C
    6,36 mg
  • Vitamin D
    1,28 µg
  • Vitamin E
    4,07 mg
  • Zink
    1,19 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet