Fisktacos i mjukt bröd med majs och mild guacamole
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Tortilla600 g
- Salladsmix150 g
- Gurka100 g
- 200 g
- Crème fraiche2 dl
- Avokado240 g
- Majonnäs2 dl
- Färsk persilja1 msk
- Lime1 st
TILLAGNING
1. Tillaga fiskpinnarna i ugn enligt beskrivningen på förpackningen.
2. Förbered alla grönsakerna och klyfta limen.
3. Blanda avokadon med smetana/crème fraiche och smaksätt med lite salt o peppar.
4. Blanda majskornen med Sriracha majo sauce. Smaka av med lite salt och justera styrkan med Srirasha majo sauce.
5. Lägg ut tortillabröden och fyll dem med grönsakerna och två fiskpinnar. Vik ihop och lägg upp dem tillsammans med en klyfta lime och lite grönt (persilja/koriander/ärtskott).
Tips!
Låt barnen vara med och bygga sin egen tacos.
Hela Sveriges favorit rätt - tacos! En uppdaterad variant av fisk taco med Frasiga fiskpinnar, guacamole och en majsröra. En favorit hos både stora som små.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)549,37 kcal
- Energi (kJ)2297,89 kJ
- Fett30,84 g
- Enkelomättade fettsyror7,36 g
- Fleromättade fettsyror11,06 g
- Mättade fettsyror3,71 g
- Fiber3,09 g
- Järn0,84 mg
- Kalcium23,39 mg
- Kalium346,20 mg
- Kolesterol22,80 mg
- Kolhydrat52,14 g
- Disackarider1,73 g
- Monosackarider1,09 g
- Sackaros1 g
- Magnesium33,34 mg
- Natrium500,72 mg
- Niacin1,40 mg
- Protein14,45 g
- Riboflavin0,06 mg
- Tiamin0,13 mg
- Vatten80,60 g
- Vitamin B120,19 µg
- Vitamin B60,21 mg
- Vitamin C6,32 mg
- Vitamin E2,19 mg
- Zink0,66 mg