Fisk i het tomatbuljong med asiatisk klick
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Socker125 g
- Salt125 g
- Rapsolja200 g
- Tomatpuré625 g
- Fiskbuljong, ätfärdig15 liter
- Sambal Oelek200 g
- Vitlök150 g
- Asiatiska kryddor250 g
- Crème fraiche2,50 kg
- Svartpeppar grovmald
- Salt
- Ris långkornigt15 kg
TILLAGNING
- Tina fisken.
Gnid in fisken med salt och socker och låt sen ligga i rumstemperatur i ca 15 minuter.
Asiatisk klick.
Blanda crème fraiche, Asiatiska kryddor, smaka av med salt och peppar, ställ krämen kallt så länge.
Het tomatbuljong.
Fräs finhackad vitlök i olja tillsammans med tomatpurè och sambal, tillsätt fiskbuljong, låt koka under lock i ca 5-10 minuter
Fräs upp Rotsaksstrimlor och Purjolök, häll i grönsakerna i buljongen.
Tillaga fisken.
Konvektionsugn, 175°C, 30-35 min
Kombiugn, kokläge, 98°C, 10-12 min
Kombiugn, kokläge, 72°C, 15-20 min
Servera fisk och het tomatbuljong med Asiatisk klick och kokt ris.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)783,64 kcal
- Energi (kJ)3278,53 kJ
- Fett12,38 g
- Enkelomättade fettsyror3,77 g
- Fleromättade fettsyror1,94 g
- Mättade fettsyror5,46 g
- Fiber5,81 g
- Järn3,52 mg
- Kalcium360,90 mg
- Kalium1060,53 mg
- Kolesterol73,85 mg
- Kolhydrat128,04 g
- Disackarider4,69 g
- Monosackarider1,94 g
- Sackaros4,05 g
- Magnesium130,36 mg
- Natrium796,52 mg
- Niacin10,36 mg
- Protein35,30 g
- Riboflavin0,26 mg
- Tiamin0,57 mg
- Vatten410,88 g
- Vitamin B120,85 µg
- Vitamin B61,08 mg
- Vitamin C16,83 mg
- Vitamin D0,34 µg
- Vitamin E1,80 mg
- Zink2,13 mg