Fiskgratäng med grönkål och ärter
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Färsk potatis1000 g
- Äggula4 st
- Smör50 g
- Rapsolja6 msk
- Muskonöt2,50 krm
- Salt1 g
- Schalottenlök2 st
- Olivolja4 msk
- Smetena2,50 dl
- Mascarpone250 g
- Julost100 g
TILLAGNING
Tillagning
En variant på fiskgratäng - här med grönkål och ärter. Passar perfekt som en middagsrätt till både vardag och helg. Eller varför inte som ett alternativ på julbordet?
1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Skala och koka potatisen mjuk, pressa och lägg i en bunke. Rör ner äggulor, smör och rapsolja. Smaksätt med salt, peppar och muskot.
3. Spritsa det svalnade moset i toppar runt kanterna på en ugnssäker form.
4. Tina ryggfilé av sej och lägg ner den i formen. Salta.
5. Hacka schalottenlöken och fräs i olivolja med tinad hackad grönkål, ärter, smetana och mascarpone. Smaksätt med salt och vitpeppar.
6. Fördela grönkålsblandningen över fisken och avsluta med riven julost.
7. Gratinera i ugn ca 20-25 min tills den fått fin färg och fisken känns mjuk.
TIPS!
Pressa i lite citronsaft i grönkålsblandningen.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)622,18 kcal
- Energi (kJ)2594,64 kJ
- Fett46,08 g
- Enkelomättade fettsyror12,71 g
- Fleromättade fettsyror3,75 g
- Mättade fettsyror12,50 g
- Fiber6,47 g
- Järn1,96 mg
- Kalcium226,73 mg
- Kalium1143,65 mg
- Kolesterol151,93 mg
- Kolhydrat24,47 g
- Disackarider3,06 g
- Monosackarider1,73 g
- Sackaros2,37 g
- Magnesium78,72 mg
- Natrium139,27 mg
- Niacin5,12 mg
- Protein24,84 g
- Riboflavin0,34 mg
- Tiamin0,38 mg
- Vatten269,66 g
- Vitamin B122,69 µg
- Vitamin B60,55 mg
- Vitamin C60,68 mg
- Vitamin D0,48 µg
- Vitamin E7,06 mg
- Zink1,69 mg