Fiskgryta på hoki med saffran och friterad selleri

Fiskgryta på hoki med saffran och friterad selleri

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Tina fisken. Skär fisken i små kuber.

  2. Skala och skiva löken, skiva fänkålen. Fräs lök, fänkål och saffran i olja i en kastrull. Tillsätt vitt vin, vatten och fiskfond efter 4 minuter, låt koka i 10 minuter. Tillsätt fisken och rotfrukterna.

  3. Värm selleripuré och smaka av med salt, peppar och pressad citron.

  4. Skala och strimla rotsellerin. Hetta upp olja till 180°C i liten kastrull. Fritera rotsellerin tills krispig, lägg i skål och blanda i hackade dillen.

  5. Servera. Lägg soppan i en djup tallrik, en sked selleripuré. Toppa med den friterade dillsellerin

  6. Receptet är fritt från gluten och laktos.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    170,99 kcal
  • Energi (kJ)
    715,48 kJ
  • Fett
    1,67 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,20 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,70 g
  • Mättade fettsyror
    0,34 g
  • Fibrer
    7,20 g
  • Järn
    2,67 mg
  • Kalcium
    151,01 mg
  • Kalium
    1209,88 mg
  • Kolesterol
    53,75 mg
  • Kolhydrater
    10,64 g
  • Disackarider
    3,66 g
  • Monosackarider
    2,52 g
  • Sackaros
    3,66 g
  • Magnesium
    77,43 mg
  • Natrium
    294,97 mg
  • Niacin
    3,29 mg
  • Protein
    24,48 g
  • Riboflavin
    0,22 mg
  • Tiamin
    0,30 mg
  • Vatten
    512 g
  • Vitamin B12
    0,68 µg
  • Vitamin B6
    0,49 mg
  • Vitamin C
    35,21 mg
  • Vitamin D
    0,30 µg
  • Vitamin E
    0,98 mg
  • Zink
    1,37 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet