Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Fänkål
    1 st
  • Gul lök
    1 st
  • Vitlöksklyfta
    0,50 st
  • Purjolök
    1 kg
  • Olivolja
    3,50 msk
  • Saffran
    0,50 g
  • Tomatpuré
    20 g
  • Vitt matlagningsvin
    5 dl
  • Vatten
    1,40 liter
  • Hummerfond
    40 g
  • Salt
  • Skalade räkor
    200 g
  • Dill
    30 g
  • Vispgrädde
    6 dl
  • Vitpeppar, nymalen

TILLAGNING

  1. Skär fiskfiléerna i cirka 3 cm stora bitar. Skölj och strimla det vita på purjolöken. Skala och hacka vitlök och löken. Fräs all lök tillsammans med saffran och rotfruktsstrimlor i olja i en gryta. Tillsätt tomatpuré, vin, hummerfond, vatten, grädde. Låt soppan sjuda cirka 10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

  2. Lägg i fiskbitarna och låt soppan koka upp och sedan sjuda i några minuter. Fisken ska inte koka sönder. Ta av grytan från värmen och lägg i räkorna och toppa med dill.

  3. TIPS! Låt soppan dra ett par minuter innan du serverar den.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    411,92 kcal
  • Energi (kJ)
    1723,64 kJ
  • Fett
    29,57 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9,48 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,44 g
  • Mättade fettsyror
    16,09 g
  • Fibrer
    5,14 g
  • Järn
    2,18 mg
  • Kalcium
    166,28 mg
  • Kalium
    942,43 mg
  • Kolesterol
    144,17 mg
  • Kolhydrater
    11,14 g
  • Disackarider
    3,18 g
  • Monosackarider
    4,82 g
  • Sackaros
    1,58 g
  • Magnesium
    67,82 mg
  • Natrium
    236,53 mg
  • Niacin
    3,11 mg
  • Protein
    23,41 g
  • Riboflavin
    0,32 mg
  • Tiamin
    0,32 mg
  • Vatten
    432,83 g
  • Vitamin B12
    3,44 µg
  • Vitamin B6
    0,51 mg
  • Vitamin C
    36,76 mg
  • Vitamin D
    0,18 µg
  • Vitamin E
    4,03 mg
  • Zink
    1,55 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet