Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Skär fiskfiléerna i cirka 3 cm stora bitar. Skölj och strimla det vita på purjolöken. Skala och hacka vitlök och löken. Fräs all lök tillsammans med saffran och rotfruktsstrimlor i olja i en gryta. Tillsätt tomatpuré, vin, hummerfond, vatten, grädde. Låt soppan sjuda cirka 10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

  2. Lägg i fiskbitarna och låt soppan koka upp och sedan sjuda i några minuter. Fisken ska inte koka sönder. Ta av grytan från värmen och lägg i räkorna och toppa med dill.

  3. TIPS! Låt soppan dra ett par minuter innan du serverar den.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    408,88 kcal
  • Energi (kJ)
    1710,84 kJ
  • Fett
    29,57 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9,48 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,45 g
  • Mättade fettsyror
    16,09 g
  • Fibrer
    5,14 g
  • Järn
    2,07 mg
  • Kalcium
    166,28 mg
  • Kalium
    928,03 mg
  • Kolesterol
    136,01 mg
  • Kolhydrater
    11,14 g
  • Disackarider
    3,18 g
  • Monosackarider
    4,82 g
  • Sackaros
    1,58 g
  • Magnesium
    64,62 mg
  • Natrium
    230,93 mg
  • Niacin
    2,98 mg
  • Protein
    22,65 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,28 mg
  • Vatten
    434,19 g
  • Vitamin B12
    2,05 µg
  • Vitamin B6
    0,45 mg
  • Vitamin C
    36,76 mg
  • Vitamin D
    1,53 µg
  • Vitamin E
    3,83 mg
  • Zink
    1,55 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet