Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Skär fiskfiléerna i cirka 3 cm stora bitar.

  2. 2. Skölj och strimla det vita på purjolöken.

  3. 3. Skala och hacka vitlök och löken. Fräs all lök tillsammans med saffran och rotfruktsstrimlor i olja i en gryta.

  4. 4. Tillsätt tomatpuré, vin, hummerfond, vatten och grädde. Låt soppan sjuda cirka 10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

  5. 5. Lägg i fiskbitarna och låt soppan koka upp och sedan sjuda i några minuter. Fisken ska inte koka sönder.

  6. 6. Ta av grytan från värmen och lägg i räkorna och toppa med dill.

  7. Tips!

  8. Låt soppan dra ett par minuter innan du serverar den.

  9. Klassisk fiskgryta med smak av saffran. Gjord på ryggfilé av sej, räkor och hummerfond. Perfekt rätt att servera till såväl lunch som middag. Sätt den på menyn redan idag!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    411,92 kcal
  • Energi (kJ)
    1723,64 kJ
  • Fett
    29,57 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9,48 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,44 g
  • Mättade fettsyror
    16,09 g
  • Fibrer
    5,14 g
  • Järn
    2,18 mg
  • Kalcium
    166,28 mg
  • Kalium
    942,43 mg
  • Kolesterol
    144,17 mg
  • Kolhydrater
    11,14 g
  • Disackarider
    3,18 g
  • Monosackarider
    4,82 g
  • Sackaros
    1,58 g
  • Magnesium
    67,82 mg
  • Natrium
    236,53 mg
  • Niacin
    3,11 mg
  • Protein
    23,41 g
  • Riboflavin
    0,32 mg
  • Tiamin
    0,32 mg
  • Vatten
    432,83 g
  • Vitamin B12
    3,44 µg
  • Vitamin B6
    0,51 mg
  • Vitamin C
    36,76 mg
  • Vitamin D
    0,18 µg
  • Vitamin E
    4,03 mg
  • Zink
    1,55 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet