Morot- och pumpasoppa med currystekt fisk

Morot och pumpasoppa med currystekt fisk

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Skala och hacka gul lök och vitlök. Stek hackad chili lätt i rapsolja. Tillsätt skalad och tärnad pumpa, morotspuré, kokosmjölk och vatten. Låt sjuda ca 20 minuter. Mixa och tillsätt ingefära. Smaka av med salt och peppar.

  2. Tärna fisk och lägg på ett G-N bleck och smaksätt med curry och salt. Sätt i konvektionsugn 165°C, ca 10-15 minuter till önskad innertemperatur.

  3. Servera fisken vid sidan om soppan så barnen först kan lägga i fisken i sopptallriken och sedan hälla på soppan.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    370,25 kcal
  • Energi (kJ)
    1549,06 kJ
  • Fett
    24,98 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,94 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,80 g
  • Mättade fettsyror
    20,54 g
  • Fibrer
    4,06 g
  • Järn
    2,50 mg
  • Kalcium
    72,77 mg
  • Kalium
    1045,95 mg
  • Kolesterol
    58,08 mg
  • Kolhydrater
    11,34 g
  • Disackarider
    3,63 g
  • Monosackarider
    3,31 g
  • Sackaros
    3,63 g
  • Magnesium
    93,06 mg
  • Natrium
    207,76 mg
  • Niacin
    3,38 mg
  • Protein
    23,50 g
  • Riboflavin
    0,12 mg
  • Tiamin
    0,15 mg
  • Vatten
    434,36 g
  • Vitamin B12
    1,14 µg
  • Vitamin B6
    0,21 mg
  • Vitamin C
    14,55 mg
  • Vitamin D
    0,52 µg
  • Vitamin E
    1,42 mg
  • Zink
    1,23 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet