Hokifilé med tryffeldoftande sparrissoppa
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Vitt matlagningsvin2 dl
- Grönsaksfond3 msk
- Vatten0,50 liter
- salt och peppar
- rapsolja och smör till stekning
- salt och peppar
- Tryffelolja (behövs väldigt lite)
- Gräslök
TILLAGNING
Sparrissoppan:
Koka upp vinet med grönsaksbuljongen och vatten. Låt koka i någon minut. Häll i sparrispurén och vispa. Tillsätt salt och peppar och låt sjuda i 10 minuter.
Stek köksmästarblandningen i lite rapsolja och smör.
Skär tinad hoki i portionsbitar och lägg i ugnsfast form. Baka ca 15 minuter i 145°C.
Servera. Lägg upp fisken i djup tallrik och häll över soppan, lägg i en sked med rotfrukter, några droppar tryffelolja i och toppa med gräslök.
Receptet är fritt från gluten och laktos.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)145,54 kcal
- Energi (kJ)608,84 kJ
- Fett1,23 g
- Enkelomättade fettsyror0,14 g
- Fleromättade fettsyror0,50 g
- Mättade fettsyror0,25 g
- Fiber3,50 g
- Järn1,57 mg
- Kalcium72,41 mg
- Kalium895,76 mg
- Kolesterol53,75 mg
- Kolhydrat6,71 g
- Disackarider1,49 g
- Monosackarider1,29 g
- Sackaros1,49 g
- Magnesium74,02 mg
- Natrium211,76 mg
- Niacin3,64 mg
- Protein24,87 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,24 mg
- Vatten322,31 g
- Vitamin B120,68 µg
- Vitamin B60,34 mg
- Vitamin C39,80 mg
- Vitamin D0,30 µg
- Vitamin E2,62 mg
- Zink1,56 mg