Kokt torsk med skånsk senapssås

Kokt torsk med skånsk senapssås

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Kokt torsk.
  • 140 g
  • Alt Stillahavstorskfilé Findus 13475
  • Salt
    2 g
  • Skånsk senapssås.
  • Flytande margarin
    5 g
  • Vetemjöl
    2 tsk
  • Mjölk standard 3 %
    1 dl
  • Senapsfrö, bruna, malda
  • Salt
    1 krm
  • Vitpeppar mald
  • Servera med.
  • 100 g
  • Kranvatten
  • Salt
    1 krm
  • Utgått-Potatis kokt
    175 g

TILLAGNING

  1. Kokt torsk.
    Koka, från djupfryst, i eget spad under lock i konvektionsugn, utan lock i kombiugn.
    Konvektionsugn 175° C, 30 - 35 min alt
    Kombiugn (kokläge) 98° C, 12 - 15 min alt
    Kombiugn (kokläge) 72° C, 15 - 20 min.
    (till fiskens centrumtemperatur är ca 60° C)
    Salta efteråt.

    Skånsk senapssås.
    Fräs matfett och vetemjöl.
    Späd med mjölk.
    Smaksätt med mald senap, salt och vitpeppar.

    Servera med.
    Koka Ärter i lättsaltat vatten.
    Kokt potatis.

    En portion Kokt torsk serverad med skånsk senapssås, ärter samt kokt potatis innehåller:
    440 kcal.
    9 g fett.

    Komplettera gärna måltiden med bröd och råkost.
    Erbjud frukt som efterrätt.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    428,32 kcal
  • Energi (kJ)
    1791,73 kJ
  • Fett
    8,72 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,14 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,80 g
  • Mättade fettsyror
    2,20 g
  • Fibrer
    7,03 g
  • Järn
    2,54 mg
  • Kalcium
    169,20 mg
  • Kalium
    1487 mg
  • Kolhydrater
    46,94 g
  • Disackarider
    1,40 g
  • Monosackarider
    1,22 g
  • Sackaros
    1,40 g
  • Magnesium
    105,75 mg
  • Natrium
    232,25 mg
  • Niacin
    12,38 mg
  • Protein
    36,17 g
  • Riboflavin
    0,19 mg
  • Tiamin
    0,34 mg
  • Vatten
    138,25 g
  • Vitamin B12
    0,98 µg
  • Vitamin B6
    0,21 mg
  • Vitamin C
    32,78 mg
  • Vitamin D
    1,26 µg
  • Vitamin E
    0,05 mg
  • Zink
    1,98 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet