Kokt torskrygg med blomkålspuré och skirat smör

Kokt torskrygg med blomkålspuré och skirat smör

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Börja med lagen. Skala och skär löken och moroten i bitar. Lägg alla ingredienser till koklagen i en stor gryta. Koka upp och låt sjuda i 10-15 min. Lägg i fisken och låt sjuda i ca 5 min och låt ligga kvar i ytterligare ca 5 min.
    Gör under tiden blomkålspurén. Tina purén och värm upp tillsammans med crème fraiche, smaka av med salt och vitpeppar.
    Skira smöret i en kastrull och häll av restprodukten.
    Servera rätten med kokt potatis, värmda ärter och färskriven pepparrot.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    1068,39 kcal
  • Energi (kJ)
    4471,13 kJ
  • Fett
    27,50 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,70 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,15 g
  • Mättade fettsyror
    15,55 g
  • Fibrer
    3,85 g
  • Järn
    2,13 mg
  • Kalcium
    190,32 mg
  • Kalium
    4703,24 mg
  • Kolesterol
    575,32 mg
  • Kolhydrater
    6,69 g
  • Disackarider
    2,39 g
  • Monosackarider
    2,89 g
  • Sackaros
    1,88 g
  • Magnesium
    309,99 mg
  • Natrium
    3796,50 mg
  • Niacin
    23,74 mg
  • Protein
    194,68 g
  • Riboflavin
    0,63 mg
  • Tiamin
    0,68 mg
  • Vatten
    1191,78 g
  • Vitamin B12
    14,82 µg
  • Vitamin B6
    1,72 mg
  • Vitamin C
    88,35 mg
  • Vitamin D
    19,44 µg
  • Vitamin E
    7,79 mg
  • Zink
    6,89 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning