Kokt torskrygg med blomkålspuré och skirat smör
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Pepparrot riven1 dl
- Crème fraiche2 dl
- Smör200 g
- Salt
- Vitpeppar mald
- Lag
- Gul lök1 st
- Morot1 st
- Kryddpeppar hel1 tsk
- Lagerblad2 st
- Vitpeppar hel1 st
- Dillstjälkar, 10-15 st
- Salt4 msk
- Kranvatten2 liter
TILLAGNING
Börja med lagen. Skala och skär löken och moroten i bitar. Lägg alla ingredienser till koklagen i en stor gryta. Koka upp och låt sjuda i 10-15 min. Lägg i fisken och låt sjuda i ca 5 min och låt ligga kvar i ytterligare ca 5 min.
Gör under tiden blomkålspurén. Tina purén och värm upp tillsammans med crème fraiche, smaka av med salt och vitpeppar.
Skira smöret i en kastrull och häll av restprodukten.
Servera rätten med kokt potatis, värmda ärter och färskriven pepparrot.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)1068,39 kcal
- Energi (kJ)4471,13 kJ
- Fett27,50 g
- Enkelomättade fettsyror5,70 g
- Fleromättade fettsyror3,15 g
- Mättade fettsyror15,55 g
- Fiber3,85 g
- Järn2,13 mg
- Kalcium190,32 mg
- Kalium4703,24 mg
- Kolesterol575,32 mg
- Kolhydrat6,69 g
- Disackarider2,39 g
- Monosackarider2,89 g
- Sackaros1,88 g
- Magnesium309,99 mg
- Natrium3796,50 mg
- Niacin23,74 mg
- Protein194,68 g
- Riboflavin0,63 mg
- Tiamin0,68 mg
- Vatten1191,78 g
- Vitamin B1214,82 µg
- Vitamin B61,72 mg
- Vitamin C88,35 mg
- Vitamin D19,44 µg
- Vitamin E7,79 mg
- Zink6,89 mg