
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Saltlake av 30g salt och 1 l vatten
- Limehollandaisesås
- Hollandaisesås FINDUS 96012382600 g
- Mjölk200 g
- Lime, rivet skal1 st
- Råris1,20 kg
TILLAGNING
Låt torskryggarna ligga i ca. 30 min i saltlaken och skölj sedan snabbt av i kallt vatten. Baka torsken i 160°C tills centrumtemp på 53°C.
Spä hollandaisen med mjölken och koka upp. Värm limehollandaisen för servering och smaksätt med det rivna limeskalet och finjustera med salt & nymald vitpeppar.
Serveras med råris, broccoli och gul morot.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)679,16 kcal
- Energi (kJ)2841,75 kJ
- Fett39,76 g
- Enkelomättade fettsyror21,64 g
- Fleromättade fettsyror10,77 g
- Mättade fettsyror4,98 g
- Fibrer5,19 g
- Järn2 mg
- Kalcium98,86 mg
- Kalium733,82 mg
- Kolesterol153,23 mg
- Kolhydrater49,10 g
- Disackarider3,34 g
- Monosackarider0,49 g
- Sackaros2,33 g
- Magnesium115,42 mg
- Natrium559,59 mg
- Niacin6,21 mg
- Protein29,18 g
- Riboflavin0,25 mg
- Tiamin0,36 mg
- Vatten310,07 g
- Vitamin B121,85 µg
- Vitamin B60,47 mg
- Vitamin C16,37 mg
- Vitamin D3,98 µg
- Vitamin E11,22 mg
- Zink2,65 mg