Lättrimmad torskrygg med limehollandaise

Lättrimmad torskrygg med limehollandaise

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Låt torskryggarna ligga i ca. 30 min i saltlaken och skölj sedan snabbt av i kallt vatten. Baka torsken i 160°C tills centrumtemp på 53°C.

  2. Spä hollandaisen med mjölken och koka upp. Värm limehollandaisen för servering och smaksätt med det rivna limeskalet och finjustera med salt & nymald vitpeppar.

  3. Serveras med råris, broccoli och gul morot.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    679,16 kcal
  • Energi (kJ)
    2841,75 kJ
  • Fett
    39,76 g
  • Enkelomättade fettsyror
    21,64 g
  • Fleromättade fettsyror
    10,77 g
  • Mättade fettsyror
    4,98 g
  • Fibrer
    5,19 g
  • Järn
    2 mg
  • Kalcium
    98,86 mg
  • Kalium
    733,82 mg
  • Kolesterol
    153,23 mg
  • Kolhydrater
    49,10 g
  • Disackarider
    3,34 g
  • Monosackarider
    0,49 g
  • Sackaros
    2,33 g
  • Magnesium
    115,42 mg
  • Natrium
    559,59 mg
  • Niacin
    6,21 mg
  • Protein
    29,18 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,36 mg
  • Vatten
    310,07 g
  • Vitamin B12
    1,85 µg
  • Vitamin B6
    0,47 mg
  • Vitamin C
    16,37 mg
  • Vitamin D
    3,98 µg
  • Vitamin E
    11,22 mg
  • Zink
    2,65 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning