Lax och spenatpajer

Lax och spenatpajer

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Tina och dela pajdegen i sex lika bitar. Tryck ut vardera i mindre pajformar (med löstagbar botten). Förgrädda skalen på 175°C i ca 10 minuter.

  2. Vispa samman ägg + mjölk + spenat, smaka av med salt och peppar.

  3. Fördela äggstanningen i pajskalen, lägg i laxkuberna sist.

  4. Gräddas på 175°C i ca 15 minuter.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    287,87 kcal
  • Energi (kJ)
    1204,46 kJ
  • Fett
    18,84 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,43 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,83 g
  • Mättade fettsyror
    8,10 g
  • Fibrer
    0,73 g
  • Järn
    1,28 mg
  • Kalcium
    102,22 mg
  • Kalium
    322,73 mg
  • Kolesterol
    139,80 mg
  • Kolhydrater
    17,06 g
  • Disackarider
    2,81 g
  • Monosackarider
    0,16 g
  • Sackaros
    0,05 g
  • Magnesium
    33,44 mg
  • Natrium
    302,89 mg
  • Niacin
    2,46 mg
  • Protein
    12,45 g
  • Riboflavin
    0,31 mg
  • Tiamin
    0,18 mg
  • Vatten
    109,47 g
  • Vitamin B12
    2,29 µg
  • Vitamin B6
    0,36 mg
  • Vitamin C
    8,21 mg
  • Vitamin D
    4,40 µg
  • Vitamin E
    3,58 mg
  • Zink
    1,02 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet