Matrosfisk med tomat och fetaostsallad

Matrosfisk med tomat och fetaostsallad

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Tomat
    1,50 kg
  • Basilika
    50 g
  • Potatis
    800 g
  • Balsamvinäger
    2 msk
  • Olivolja
    0,50 dl
  • Fetaostkräm
  • Fetaost
    150 g
  • Creme Fraiche
    3 dl
  • Salt och peppar

TILLAGNING

  1. 1.  Tillaga Matrosfisk från djupfryst i konvektionsugn på 225°C i 15 till 20 minuter.

  2. 2.  Skiva tomter och blanda med basilka och kokt delad potatis.

  3. 3.  Balanda ihop balsamvinäger och olja och häll över tomaterna.

  4. 4.  Strö på salt och färskkvarnad svartpeppar.

  5. 5.  Mixa fetaost och créme fraiche till en slät kräm och servera till.

    Tips!
    Servera med en fräsch sallad och säsongens grönsaker.

    En fiskrätt i ugn som uppskattas av både vuxna och barn. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    484,38 kcal
  • Energi (kJ)
    2026,54 kJ
  • Fett
    28,97 g
  • Enkelomättade fettsyror
    11,95 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,08 g
  • Mättade fettsyror
    9,70 g
  • Fibrer
    3,82 g
  • Järn
    1,19 mg
  • Kalcium
    157,12 mg
  • Kalium
    913,34 mg
  • Kolesterol
    66,73 mg
  • Kolhydrater
    36,66 g
  • Disackarider
    2,11 g
  • Monosackarider
    5,04 g
  • Sackaros
    0,42 g
  • Magnesium
    66,11 mg
  • Natrium
    832,80 mg
  • Niacin
    3,66 mg
  • Protein
    17,70 g
  • Riboflavin
    0,17 mg
  • Tiamin
    0,19 mg
  • Vatten
    295,69 g
  • Vitamin B12
    1,47 µg
  • Vitamin B6
    0,42 mg
  • Vitamin C
    37,02 mg
  • Vitamin D
    0,93 µg
  • Vitamin E
    6,12 mg
  • Zink
    1,33 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet