
Matrosfisk med tomat och fetaostsallad
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1 kg
- Potatis800 g
- Tomat1,50 kg
- Basilika50 g
- Balsamvinäger2 msk
- Fetaostkräm
- Fetaost150 g
- Creme Fraiche3 dl
- Salt och peppar
- Olivolja0,50 dl
TILLAGNING
- 1. Tillaga Matrosfisk från djupfryst i konvektionsugn på 225°C i 15 till 20 minuter. 
- 2. Skiva tomter och blanda med basilka och kokt delad potatis. 
- 3. Balanda ihop balsamvinäger och olja och häll över tomaterna. 
- 4. Strö på salt och färskkvarnad svartpeppar. 
- 5. Mixa fetaost och créme fraiche till en slät kräm och servera till. 
 Tips!
 Servera med en fräsch sallad och säsongens grönsaker.
 En fiskrätt i ugn som uppskattas av både vuxna och barn.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)484,38 kcal
- Energi (kJ)2026,54 kJ
- Fett28,97 g
- Enkelomättade fettsyror11,95 g
- Fleromättade fettsyror5,08 g
- Mättade fettsyror9,70 g
- Fiber3,82 g
- Järn1,19 mg
- Kalcium157,12 mg
- Kalium913,34 mg
- Kolesterol66,73 mg
- Kolhydrat36,66 g
- Disackarider2,11 g
- Monosackarider5,04 g
- Sackaros0,42 g
- Magnesium66,11 mg
- Natrium832,80 mg
- Niacin3,66 mg
- Protein17,70 g
- Riboflavin0,17 mg
- Tiamin0,19 mg
- Vatten295,69 g
- Vitamin B121,47 µg
- Vitamin B60,42 mg
- Vitamin C37,02 mg
- Vitamin D0,93 µg
- Vitamin E6,12 mg
- Zink1,33 mg

 
		 
		