Panerad fisk med potatis, rostade morötter och purjolökssås

Panerad fisk med potatis, rostade morötter och purjolökssås

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Koka upp mjölk, grönsaksbuljong och finhackad purjolök. Spara hälften av purjolöken för att lägga i såsen till sista uppkoket för att behålla den fina gröna färgen.

  2. 2. Koka upp potatis i kastrull.

  3. 3. Olja och krydda morötterna i braspanna och rosta dem i ugen på 190-200°C i cirka 25 minunter.

  4. 3. Tillaga sejfriletterna i ugnen i ca 20 minuter. Samkör tillsammans med morötterna. 

    Tips!
    Pressa lite färsk citron över fisken.

    Krispigt panerade sejfriletter, ett perfekt sätt att få barnen att äta mer fisk!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    314,43 kcal
  • Energi (kJ)
    1315,42 kJ
  • Fett
    12,06 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,63 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,68 g
  • Mättade fettsyror
    2,75 g
  • Fibrer
    4,39 g
  • Järn
    1,43 mg
  • Kalcium
    80,70 mg
  • Kalium
    944,20 mg
  • Kolesterol
    90,65 mg
  • Kolhydrater
    28,01 g
  • Disackarider
    3,50 g
  • Monosackarider
    3,18 g
  • Sackaros
    2,27 g
  • Magnesium
    62,75 mg
  • Natrium
    1376,94 mg
  • Niacin
    4,60 mg
  • Protein
    21,06 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,16 mg
  • Vatten
    316,01 g
  • Vitamin B12
    1,05 µg
  • Vitamin B6
    0,56 mg
  • Vitamin C
    25,50 mg
  • Vitamin D
    1,61 µg
  • Vitamin E
    3,46 mg
  • Zink
    0,96 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet