Risotto med gratinerad sej toppad med tomat och kryddchips

Risotto med gratinerad sej toppad med tomat och kryddchips

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Gurka
    1 st
  • Plommontomater
    500 g
  • Formfranska 6 skivor
    100 g
  • Risotto Italien FINDUS 960103894
    3 kg
  • Sejfilé MSC, eko spicy tomatkrisp 10 x 150g FINDUS 21350
    1,50 kg
  • Parmesan, hyvlad
    200 g

TILLAGNING

  1. Tärna plommontomaterna fint. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Riv formfranskan i bitar och rosta i panna med lite smör eller olja. Risotton och sejen tillagas enligt anvisningar på förpackningen. Strö över gurkan, tomaterna och brödcrusten.

  2. Tips! Riv över rikligt med parmesan och droppa lite olivolja över risotton.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    624,30 kcal
  • Energi (kJ)
    2574 kJ
  • Fett
    22,97 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,96 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,09 g
  • Mättade fettsyror
    10,21 g
  • Fibrer
    4,27 g
  • Järn
    2,14 mg
  • Kalcium
    539,35 mg
  • Kalium
    1105,40 mg
  • Kolesterol
    15,80 mg
  • Kolhydrater
    57,34 g
  • Disackarider
    0,74 g
  • Monosackarider
    2,10 g
  • Magnesium
    71,20 mg
  • Natrium
    719,20 mg
  • Niacin
    12,73 mg
  • Protein
    42,86 g
  • Riboflavin
    0,41 mg
  • Tiamin
    0,23 mg
  • Vatten
    89,49 g
  • Vitamin B12
    0,32 µg
  • Vitamin B6
    0,09 mg
  • Vitamin C
    26,44 mg
  • Vitamin D
    0,94 µg
  • Vitamin E
    0,43 mg
  • Zink
    2,40 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet