Risotto med gratinerad sej toppad med tomat och kryddchips
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gurka1 st
- Formfranska 6 skivor100 g
- Plommontomater500 g
- Risotto Italien FINDUS 9601038943 kg
- Sejfilé MSC, eko spicy tomatkrisp 10 x 150g FINDUS 213501,50 kg
- Parmesan, hyvlad200 g
TILLAGNING
Tärna plommontomaterna fint. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Riv formfranskan i bitar och rosta i panna med lite smör eller olja. Risotton och sejen tillagas enligt anvisningar på förpackningen. Strö över gurkan, tomaterna och brödcrusten.
Tips! Riv över rikligt med parmesan och droppa lite olivolja över risotton.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)624,30 kcal
- Energi (kJ)2574 kJ
- Fett22,97 g
- Enkelomättade fettsyror3,96 g
- Fleromättade fettsyror1,09 g
- Mättade fettsyror10,21 g
- Fiber4,27 g
- Järn2,14 mg
- Kalcium539,35 mg
- Kalium1105,40 mg
- Kolesterol15,80 mg
- Kolhydrat57,34 g
- Disackarider0,74 g
- Monosackarider2,10 g
- Magnesium71,20 mg
- Natrium719,20 mg
- Niacin12,73 mg
- Protein42,86 g
- Riboflavin0,41 mg
- Tiamin0,23 mg
- Vatten89,49 g
- Vitamin B120,32 µg
- Vitamin B60,09 mg
- Vitamin C26,44 mg
- Vitamin D0,94 µg
- Vitamin E0,43 mg
- Zink2,40 mg