Stekt torskrygg med gulbeta och mild grönpepparsås
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1,60 kg
- Kokt ris och vildris blandat750 g
- Gulbeta vichy med limezest
- Gulbeta500 g
- Schalottenlök2 st
- Smör30 g
- Vichyvatten0,33 liter
- salt och svartpeppar
- Rårörsocker15 g
- Timjan torkad3 tsk
- Finrivet limeskal2 tsk
- Grönpepparsås
- Hollandaisesås, FINDUS 960123824 dl
- Mjölk400 g
- Grönpeppar20 g
- Torkad salvia1 tsk
- Salt
TILLAGNING
Gulbeta vichy med limezest
Skala lökarna och skiva tunt. Smält smöret i en kastrull. Lägg ner gulbetorna och låt dem fräsa i en minut i smöret, tillsätt därefter schalottenlökarna.
Krydda med salt, peppar, socker och timljan. Häll på vichy vatten och låt gulbetorna koka mjuka utan lock i ca 10 minuter.
Grönpepparsås
Koka upp och mixa strax innan servering.
Servera fisken stekt till innertemperatur på 56 grader med rismix, gulbeta vichy och mild grönpepparsås.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)503,12 kcal
- Energi (kJ)2105,56 kJ
- Fett5,57 g
- Enkelomättade fettsyror1,27 g
- Fleromättade fettsyror0,83 g
- Mättade fettsyror2,74 g
- Fiber3,93 g
- Järn1,77 mg
- Kalcium225,16 mg
- Kalium1082,38 mg
- Kolesterol89,31 mg
- Kolhydrat71,44 g
- Disackarider9,52 g
- Monosackarider0,69 g
- Sackaros7,53 g
- Magnesium93,36 mg
- Natrium172,35 mg
- Niacin7,55 mg
- Protein38,44 g
- Riboflavin0,21 mg
- Tiamin0,37 mg
- Vatten282,04 g
- Vitamin B122,49 µg
- Vitamin B60,71 mg
- Vitamin C11,39 mg
- Vitamin D3,36 µg
- Vitamin E1,22 mg
- Zink2,19 mg