Stekt torskrygg med gulbeta vichy serverad med mild grönpepparsås

Stekt torskrygg med gulbeta vichy serverad med mild grönpepparsås

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Gulbeta vichy med limezest

  2. Skala lökarna och skiva tunt. Smält smöret i en kastrull. Lägg ner gulbetorna och låt dem fräsa i en minut i smöret, tillsätt därefter schalottenlökarna.

  3. Krydda med salt, peppar, socker och timljan. Häll på vichy vatten och låt gulbetorna koka mjuka utan lock i ca 10 minuter.

  4. Grönpepparsås

  5. Koka upp och mixa strax innan servering.

  6. Servera fisken stekt till innertemperatur på 56 grader med rismix, gulbeta vichy och mild grönpepparsås.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    503,12 kcal
  • Energi (kJ)
    2105,56 kJ
  • Fett
    5,57 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,27 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,83 g
  • Mättade fettsyror
    2,74 g
  • Fibrer
    3,93 g
  • Järn
    1,77 mg
  • Kalcium
    225,16 mg
  • Kalium
    1082,38 mg
  • Kolesterol
    89,31 mg
  • Kolhydrater
    71,44 g
  • Disackarider
    9,52 g
  • Monosackarider
    0,69 g
  • Sackaros
    7,53 g
  • Magnesium
    93,36 mg
  • Natrium
    172,35 mg
  • Niacin
    7,55 mg
  • Protein
    38,44 g
  • Riboflavin
    0,21 mg
  • Tiamin
    0,37 mg
  • Vatten
    282,04 g
  • Vitamin B12
    2,49 µg
  • Vitamin B6
    0,71 mg
  • Vitamin C
    11,39 mg
  • Vitamin D
    3,36 µg
  • Vitamin E
    1,22 mg
  • Zink
    2,19 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet