Torskfilé med morotspuré och brynt soyasmör
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1,25 kg
- Citronsaft30 g
- Creme Fraiche0,50 dl
- Potatis1,20 kg
- Smör300 g
- Vitlök, finhackad12 g
- Soya60 g
- Lök, finhackad120 g
- Ingefära, färsk30 g
- Dill30 g
- Salt
- Peppar
TILLAGNING
1. Lägg tinad torskfilén på G-N bleck och salta och peppra. Sätt i ugn 150 ° ca 10-15 min.
2. Koka potatis och tillsätt morotspuré och creme fraich till ett morot och potatismos. Smaksätt med citronsaft och salt/peppar.
3. Bryn smöret/ el allternativ smält bara smöret.Tillsätt soya, vitlök, lök och ingefära i det varma smöret.
4. Värm ärtorna och tillsätt dill och smaksätt med salt och peppar.
TIPS!
Vid servering, se till att få med soya, vitlök, lök och ingefära som ligger i det brynta smöret vid varje portions servering då mycket smaker finns i det.Middagsrätt i flera fina färger och smaker. Torskfile med morotspuré och brynt soyasmör blir succé i alla kök.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)504,84 kcal
- Energi (kJ)2101,93 kJ
- Fett27,20 g
- Enkelomättade fettsyror6,15 g
- Fleromättade fettsyror1,45 g
- Mättade fettsyror17,61 g
- Fiber7,58 g
- Järn2,07 mg
- Kalcium77,38 mg
- Kalium1394,28 mg
- Kolesterol141,28 mg
- Kolhydrat32,35 g
- Disackarider5,23 g
- Monosackarider3,85 g
- Sackaros4,98 g
- Magnesium92,49 mg
- Natrium626,53 mg
- Niacin6,97 mg
- Protein29,17 g
- Riboflavin0,20 mg
- Tiamin0,39 mg
- Vatten335,58 g
- Vitamin B121,77 µg
- Vitamin B60,67 mg
- Vitamin C57,24 mg
- Vitamin D2,46 µg
- Vitamin E2,17 mg
- Zink1,91 mg