Pulled torsk i briochebröd med srirachamajonnäs och avokadokräm

Pulled torsk i briochekorvbröd med srirachamajonnäs & avokadokräm

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Smör
    10 g
  • Het majonnäs:
  • Creme fraiche
    3 msk
  • Sriracha sås
    2 tsk
  • Senap
    1 msk
  • Majonnäs
    3 g
  • Tomatpuré
    2 msk
  • Vatten
    3 msk
  • Olivolja
    2 msk
  • Salt och peppar
  • Brioche krovbröd
    550 g
  • Romansallad
    150 g
  • Avokadostomp:
  • Avokado
    240 g
  • Creme fraiche
    2 dl
  • Salt och peppar
  • Lime, rivet lime skal
    2 msk

TILLAGNING

  1. 1. Blanda såsen och stompet under tiden du steker torsken gyllenbrun på medelhög värme.

  2. 2. Strimla romansalladen fint och lägg i botten på bröden.

  3. 3. Fyll bröden med avokadostompet och dra torskfiléerna till strimlor. Fördela all fiskfilé och lägg dem överst.

  4. 4. Avsluta med den heta majonässåsen och dekorera lite lätt med salladen.

    Tips!
    Toppa med färska kryddor.

    Servera något nytt på meny, perfekt mat on-the-go som inte är en klassisk korv med bröd.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    299,01 kcal
  • Energi (kJ)
    1251,50 kJ
  • Fett
    11,21 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,99 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,65 g
  • Mättade fettsyror
    2,27 g
  • Fiber
    3,85 g
  • Järn
    0,77 mg
  • Kalcium
    46,88 mg
  • Kalium
    570,62 mg
  • Kolesterol
    37,23 mg
  • Kolhydrat
    29,26 g
  • Disackarider
    1,20 g
  • Monosackarider
    2,77 g
  • Sackaros
    0,18 g
  • Magnesium
    43,05 mg
  • Natrium
    207,93 mg
  • Niacin
    3,40 mg
  • Protein
    18,13 g
  • Riboflavin
    0,15 mg
  • Tiamin
    0,18 mg
  • Vatten
    115,10 g
  • Vitamin B12
    1,08 µg
  • Vitamin B6
    0,31 mg
  • Vitamin C
    3,19 mg
  • Vitamin D
    1,46 µg
  • Vitamin E
    2,31 mg
  • Zink
    1,01 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet