Dijonöverbakad hokifilé med grönkål & chilirostade rotfrukter

Dijonöverbakad hokifilé med grönkål & Chilirostade rotrukter

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Potatis och rotfrukter

  2. Koka potatisen så det är lite hård kärna i mitten. Dela potatisen och lägg i ugnsfast form, rosta i ugnen 200°C i 8 minuter. Tillsätt rotfruktsblandningen och chilin, rosta i ytterligare 8 minuter.

  3. Bred på dijonsenap uppe på tinad hokibiten, salta och peppra. Gratinera i ugnen med rotfrukterna de sista 8 minuterna.

  4. Stek grönkålen i ca 2 minuter och tillsätt salt och peppar.

  5. Servera. Lägg grönkålen på tallriken, sedan de rostade rotfrukterna över kålen och till sist fisken på rotfrukterna. Nappera med olivoljan och lägg en stor kvist bladpersilja på toppen.

  6. Receptet är fritt från gluten och laktos.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    342,09 kcal
  • Energi (kJ)
    1431,22 kJ
  • Fett
    11,32 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,31 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,63 g
  • Mättade fettsyror
    1,39 g
  • Fibrer
    7 g
  • Järn
    3,31 mg
  • Kalcium
    336,28 mg
  • Kalium
    1523,10 mg
  • Kolesterol
    64,50 mg
  • Kolhydrater
    25,31 g
  • Disackarider
    2,10 g
  • Monosackarider
    1,42 g
  • Sackaros
    2,10 g
  • Magnesium
    130,89 mg
  • Natrium
    271,22 mg
  • Niacin
    5,88 mg
  • Protein
    31,10 g
  • Riboflavin
    0,33 mg
  • Tiamin
    0,30 mg
  • Vatten
    376,90 g
  • Vitamin B12
    0,81 µg
  • Vitamin B6
    0,55 mg
  • Vitamin C
    101,20 mg
  • Vitamin D
    0,36 µg
  • Vitamin E
    6,38 mg
  • Zink
    1,72 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet