Fish & Chips med ärtmos

Fish & chips med ärtmos

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Blanda spetskål med äpple, olivolja, vinäger och peppar.

  2. 2. Fräs curry och smör och låt svalna.

  3. 3. Blanda tillsammans med gurka, crème fraiche och peppar.

  4. 4. Koka upp ärter och mosa. 

  5. 5. Blanda ihop ärterna med crème fraiche, dill, citron, salt och peppar.

  6. 6. Lägg potatis på ett bläck och vänd runt med olja och salt. Tillaga i ugn, ca 200 grader i 20 minuter.

  7. 7. Lägg Fish & Crisp på ett bläck och tillaga i ugnen tills de fått en gyllenbrun färg.

    Tips!
    Lek med fantasin när ni serverar grönsaksrätter till barnen, förslagsvis döp om ärtmos till monstermos.

    Ärtmos är ett enkelt sätt att få barn att äta mer grönsaker.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    658,70 kcal
  • Energi (kJ)
    2756,70 kJ
  • Fett
    33,74 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,97 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,35 g
  • Mättade fettsyror
    15,85 g
  • Fibrer
    8,94 g
  • Järn
    3,49 mg
  • Kalcium
    113,43 mg
  • Kalium
    1596,44 mg
  • Kolesterol
    166,68 mg
  • Kolhydrater
    52,85 g
  • Disackarider
    3,83 g
  • Monosackarider
    4,66 g
  • Sackaros
    1,94 g
  • Magnesium
    128,04 mg
  • Natrium
    1413,44 mg
  • Niacin
    8,53 mg
  • Protein
    31,66 g
  • Riboflavin
    0,43 mg
  • Tiamin
    0,36 mg
  • Vatten
    354,16 g
  • Vitamin B12
    1,28 µg
  • Vitamin B6
    0,81 mg
  • Vitamin C
    81,28 mg
  • Vitamin D
    1,76 µg
  • Vitamin E
    4,75 mg
  • Zink
    2,05 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet