Frasbakad torsk med ärt- och potatismos

Frasbakad torsk med ärt- och potatismos

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Skala och koka potatis.

  2. 2. Koka upp ärter.

  3. 3. Mosa potatisen och äterna ihop. Blanda samman med dill och rör ner buljong. Krydda med peppar.

  4. 4. Lägg morötter på en plåt och vänd runt med olivolja och citronjuice.

  5. 5. Ställ in i ugn till de nästan är mjuka. Strö över pumpafrön och låt få lite färg.

  6. 6. Tillaga mini frasbakad torsk på ett bläck i ugn.

  7. 6. Servera ärt- och potatismos och morötter tillsammans med mini frasbakad torsk.

  8. Tips!
    Ärt- och potatismos är ett perfekt sätt att få barn att äta mer grönsaker!

    Mini frasbakad torsk är varken för små eller för stora, glutenfria och redo för att mätta många magar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    281,64 kcal
  • Energi (kJ)
    1178,59 kJ
  • Fett
    12,04 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,46 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,05 g
  • Mättade fettsyror
    2,60 g
  • Fibrer
    3,76 g
  • Järn
    1,83 mg
  • Kalcium
    42,62 mg
  • Kalium
    813,52 mg
  • Kolesterol
    96,80 mg
  • Kolhydrater
    19,12 g
  • Disackarider
    2,02 g
  • Monosackarider
    2,31 g
  • Sackaros
    2,02 g
  • Magnesium
    69,03 mg
  • Natrium
    740,77 mg
  • Niacin
    4,45 mg
  • Protein
    22,24 g
  • Riboflavin
    0,21 mg
  • Tiamin
    0,16 mg
  • Vatten
    180,07 g
  • Vitamin B12
    0,99 µg
  • Vitamin B6
    0,45 mg
  • Vitamin C
    21,01 mg
  • Vitamin D
    1,49 µg
  • Vitamin E
    3,74 mg
  • Zink
    1,08 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning