Kaviarbakad sej med broccoli

Kaviarbakad Sej med broccoli

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Lägg broccolibuketter tillsammans med sejfiléer på bleck.

  2. 2. Blanda grädde, vatten och kaviar. Häll sedan blandningen i blecket. Baka i ugn 180°C i 15-20 minuter.

  3. Sallad

  4. 1. Skölj och bryt ner romansallad.

  5. 2. Strimla gurkan tunt.

  6. 3. Pressa över citronsaften och ringla olivolja över salladen.

  7. Tips!

  8. Servera gärna kokt potatis till.

  9. Fiskrätt med klassiska smaker som kaviar och citron. Ryggfilé av sej bakas med broccoli och kaviargrädde vilket ger en god och krämig rätt. Passar utmärkt att servera på lunchmenyn.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    647,82 kcal
  • Energi (kJ)
    2710,65 kJ
  • Fett
    39,24 g
  • Enkelomättade fettsyror
    12,77 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,57 g
  • Mättade fettsyror
    20,25 g
  • Fibrer
    6,15 g
  • Järn
    1,79 mg
  • Kalcium
    123,07 mg
  • Kalium
    1654,84 mg
  • Kolesterol
    170,50 mg
  • Kolhydrater
    39,67 g
  • Disackarider
    4,40 g
  • Monosackarider
    2,99 g
  • Sackaros
    2,39 g
  • Magnesium
    107,45 mg
  • Natrium
    641,81 mg
  • Niacin
    7,36 mg
  • Protein
    31,48 g
  • Riboflavin
    0,39 mg
  • Tiamin
    0,34 mg
  • Vatten
    425,96 g
  • Vitamin B12
    5,05 µg
  • Vitamin B6
    0,82 mg
  • Vitamin C
    88,10 mg
  • Vitamin D
    0,43 µg
  • Vitamin E
    4,36 mg
  • Zink
    1,98 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet