Matrosfisk med potatismos och ärtsallad

Matrosfisk med potatismos och ärtsallad

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 1 kg
  • Ärtsallad
  • Färsk spenat
    100 g
  • Rapsolja
    2 msk
  • Rädisa
    70 g
  • Salt och peppar
  • Citronsaft och rivet skal
    1 st
  • Potatismos
    2 kg

TILLAGNING

  1. 1.  Tillaga Matrosfisk från djupfryst i konvektionsugn på 225°C i 15 till 20 minunter.

  2. 2.  Koka upp vatten och blanchera ärterna.

  3. 3.  Häll av vattnet och blanda med spenat och tunt skivade rädisor.

  4. 4.  Riv av citronskal och pressa ur saften och blanda med rapsolja. Häll på ärtsalladen.

  5. 5.  Servera med potatismos.

    Tips!
    Går lika bra att byta ut Matrosfisken mot några av våra andra panerade fiskar.

    Panerad fisk är barnens favorit och är ett bra sätt att få barn att äta mer fisk.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    471,79 kcal
  • Energi (kJ)
    1974,01 kJ
  • Fett
    19,54 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,92 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,56 g
  • Mättade fettsyror
    3,30 g
  • Fiber
    6,18 g
  • Järn
    2,59 mg
  • Kalcium
    128,89 mg
  • Kalium
    1039,16 mg
  • Kolesterol
    35,50 mg
  • Kolhydrat
    50,98 g
  • Disackarider
    5,69 g
  • Monosackarider
    1,69 g
  • Sackaros
    2,69 g
  • Magnesium
    97,68 mg
  • Natrium
    1054,91 mg
  • Niacin
    4,75 mg
  • Protein
    19,69 g
  • Riboflavin
    0,26 mg
  • Tiamin
    0,41 mg
  • Vatten
    289,93 g
  • Vitamin B12
    1,45 µg
  • Vitamin B6
    0,65 mg
  • Vitamin C
    49,27 mg
  • Vitamin D
    1,09 µg
  • Vitamin E
    5,21 mg
  • Zink
    2,01 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet