Minipajer med lax och spenat

Minipajer med lax och spenat

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Tina och dela pajdegen i 12 lika stora bitar.

  2. 2. Tryck ut i mindre pajformar (med löstagbar botten) och förgrädda skalen på 175°C i ca 10 minuter.

  3. 3. Vispa samman ägg, mjölk, spenat och smaka av med salt och peppar.

  4. 4. Fördela äggstanningen i pajskalen och lägg i laxkuberna sist.

  5. 5. Grädda i ugn på 175°C i ca 15 minuter.

    Tips!
    Använda glutenfri pajdeg för så passar pajerna fler.

    Pajer överlag är en klassiker på svenska cafémenyer. Findus Minipajer är lika goda att ta till en kopp kaffe som smidiga att ta när man är på språng.  

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    287,87 kcal
  • Energi (kJ)
    1204,46 kJ
  • Fett
    18,84 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,43 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,83 g
  • Mättade fettsyror
    8,10 g
  • Fiber
    0,73 g
  • Järn
    1,28 mg
  • Kalcium
    102,22 mg
  • Kalium
    322,73 mg
  • Kolesterol
    139,80 mg
  • Kolhydrat
    17,06 g
  • Disackarider
    2,81 g
  • Monosackarider
    0,16 g
  • Sackaros
    0,05 g
  • Magnesium
    33,44 mg
  • Natrium
    302,89 mg
  • Niacin
    2,46 mg
  • Protein
    12,45 g
  • Riboflavin
    0,31 mg
  • Tiamin
    0,18 mg
  • Vatten
    109,47 g
  • Vitamin B12
    2,29 µg
  • Vitamin B6
    0,36 mg
  • Vitamin C
    8,21 mg
  • Vitamin D
    4,40 µg
  • Vitamin E
    3,58 mg
  • Zink
    1,02 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet