Salsa verde-bakad kapkummelfilé

Salsa Verde-bakad Kapkummelfilé

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Mixa ingredienserna till Salsa Verden.

  2. Fisk: Sätt ugnen på 150°C. Lägg fiskfileèrna i bleck och salta. Bred ca 2 msk salsa verde på varje filé. Baka dem i ugn till önskad innertempratur i ca 15 min.

  3. Potatis: Koka potatisen. Värm palsternackspuré, mjölk och fett. Stöt den färdigkokta potatisen och blanda ner palsternacksbladningen i potatisen. Smaka av med salt och peppar.

  4. Servera med önskad grönsak.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    389,59 kcal
  • Energi (kJ)
    1629,93 kJ
  • Fett
    15,21 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,96 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,55 g
  • Mättade fettsyror
    4,43 g
  • Fibrer
    5,40 g
  • Järn
    1,41 mg
  • Kalcium
    82,21 mg
  • Kalium
    1176,69 mg
  • Kolesterol
    74,88 mg
  • Kolhydrater
    34,67 g
  • Disackarider
    2,95 g
  • Monosackarider
    1,55 g
  • Sackaros
    2,88 g
  • Magnesium
    85,40 mg
  • Natrium
    540,31 mg
  • Niacin
    5,78 mg
  • Protein
    25,56 g
  • Riboflavin
    0,15 mg
  • Tiamin
    0,20 mg
  • Vatten
    272,17 g
  • Vitamin B12
    1,94 µg
  • Vitamin B6
    0,46 mg
  • Vitamin C
    44,36 mg
  • Vitamin D
    1,53 µg
  • Vitamin E
    2,70 mg
  • Zink
    1,17 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning