Tomatkrispöverbakad sejfilé med broccolipasta och basilikasås

Sejfilé med tomatkrisp, broccolipasta och basilikasås

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Tillaga fisken enl. anvisning
    2 Tillaga Broccoli & gula morötter enl. anvisning
    3. Blanda nu ingredienserna till såsen och låt stå i ca. en timma att dra.

    Servera gärna med en god nykokt pasta ca. 140 g/pp samt lite bröd och frukt.

  2.  

  3. Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt pasta med Ristimbal, Findus 61965.

  4. Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt fiskfilé med Torsktimbal, Findus 29119. Pensla med tomatpuré och kryddor. Servera med varm Broccolipuré, Findus 3703 sid 90 och Ristimbal, Findus 61965 samt sås enl ovan.

  5. Gelékonsistens: Torskgelé sid 110 smaksätt med tomatpuré, Förtjocka såsen med Thick & Easy™, Findus 22360 servera med potatismos och varm Broccolipuré, Findus 3703 sid 90.

  6. Flytande konsistens: Fisksoppa med tomat, sid 154. Servera med vispad grädde smaksatt med Palsternackspuré.

  7. Sidhänvisning avser kokboken Mätt Rätt & Slätt

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    470,63 kcal
  • Energi (kJ)
    1954,20 kJ
  • Fett
    15,88 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,47 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,62 g
  • Mättade fettsyror
    2,47 g
  • Fiber
    5,74 g
  • Järn
    2,78 mg
  • Kalcium
    111,91 mg
  • Kalium
    822,71 mg
  • Kolesterol
    4,03 mg
  • Kolhydrat
    48,73 g
  • Disackarider
    0,29 g
  • Monosackarider
    0,14 g
  • Sackaros
    0,29 g
  • Magnesium
    74,10 mg
  • Natrium
    45,58 mg
  • Niacin
    7,53 mg
  • Protein
    28,90 g
  • Riboflavin
    0,09 mg
  • Tiamin
    0,12 mg
  • Vatten
    98,06 g
  • Vitamin B12
    0,03 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    33,88 mg
  • Vitamin D
    4,50 µg
  • Vitamin E
    2,21 mg
  • Zink
    1,54 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet