Ugnsbakad sej med stuvad spenat och kokt ägg

Ugnsbakad sej med stuvad spenat och kokt ägg

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Salta och peppra fisken och tillaga på 150°C i ugn, ca 15 min.
    Värm bladspenaten i gryta tillsammans med grädden och buljongtärning. Låt småkoka i ca 5 min och smaksätt med salt och peppar. Red av om tjockare stuvning önskas och mixa för slätare resultat.
    Koka äggen i ca 10 min. Kyl ner i kallt vatten, skala och dela på hälften.
    Servera rätten tillsammans med kokt potatis och citronklyfta.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    394,66 kcal
  • Energi (kJ)
    1651,53 kJ
  • Fett
    26,93 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,50 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,92 g
  • Mättade fettsyror
    14,44 g
  • Fibrer
    1,30 g
  • Järn
    3,38 mg
  • Kalcium
    177,11 mg
  • Kalium
    1237,53 mg
  • Kolesterol
    336,76 mg
  • Kolhydrater
    2,60 g
  • Disackarider
    1,43 g
  • Monosackarider
    0,44 g
  • Sackaros
    0,10 g
  • Magnesium
    130,32 mg
  • Natrium
    417,74 mg
  • Niacin
    3,97 mg
  • Protein
    35,33 g
  • Riboflavin
    0,81 mg
  • Tiamin
    0,31 mg
  • Vatten
    269,82 g
  • Vitamin B12
    5,21 µg
  • Vitamin B6
    0,55 mg
  • Vitamin C
    46,20 mg
  • Vitamin D
    1,12 µg
  • Vitamin E
    7,94 mg
  • Zink
    2,63 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet