Ingredienser
Välj antal portioner
- Pannbiff med mustig sås
- Pannbiff, original (1 st à 55g) FINDUS 5442550 g
- Mustig sås à 1 dl
- Tomatpuré30 g
- Buljong, ätfärdig8 dl
- Majsstärkelse
- Matfett (flytande)100 g
- Socker
- Salt, peppar
- Krämig potatispuré à 115 g
- Potatis750 g
- Smör50 g
- Extra smör50 g
- Salt, peppar
- Ev. mjölk
- Glaserade grönsaker
- Sautégrönsaker med körsbärstomat FINDUS 58727350 g
- Matfett50 g
Tillagning
Värm pannbiffen enligt anvisning på förpackningen.
Mustig sås:
Blanda puréerna och buljong. Hetta upp. Red av med majsstärkelse.
Låt sjuda ca 5 minuter. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaksätt. Hetta upp.
Krämig potatispuré:
Koka potatisen och mosa den. Tillsätt puré och smör. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och smör.
Hetta upp. Smaksätt. Späd ev. med mjölk om moset blir kompakt.
Servera med glaserade grönsaker.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt Pannbiff med Oxtimbal, Findus 29115. Ersätt grönsakerna med Blandad grönsakstimbal, Findus 29114.
Gelékonsistens: Pannbiff (köttbullar) sid 130 i MRS, förtjocka såsen med Thick & Easy ™, Findus 22360, krämig potatispuré och grönsaksgelé, sid 137 i MRS.
Flytande konsistens: 90 g Jordärtskockspuré och 180 g Sopp- och såsbas, Findus 47061. Servera med tjock crème fraiche smaksatt med tomatpuré.
MRS= Mätt Rätt & Slätt.
Näring per portion (per 100g)
Energifördelning
© Findus 2015
Recept & inspiration 
Vi har kategoriserat våra recept så att det ska vara enkelt att hitta rätt konsistens från vår kokbok Mätt, Rätt och Slätt, förkortat MRS. Övriga recept finns upplagda både som A-kost och E-kost, för att passa olika behov. Dessa är också konsistensanpassade.
Hälsningar, Jenny Lindberg