Ingredienser
Välj antal portioner
- Mandelrutor med jordgubbsmousse à 40 g
- Mandelbotten:
- Mandelmassa150 g
- Smör60 g
- Ägg2 st
- Mjölk3 msk
- Vetemjöl1 dl
- Bakpulver1 tsk
- Jordgubbsmousse
- Gelatinblad6 g
- Socker1 dl
- Matlagningsyoghurt2 dl
- Vispgrädde4,5 dl
Tillagning
Mandelbotten:
Riv mandelmassa och rör smidig med smör.
Tillsätt äggen samt mjölk.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Fördela i smorda bleck eller formar.
Grädda i konvektionsugn 160˚ C ca 15 min.
Låt kakan kallna.
Jordgubbsmousse:
Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet.
Blanda puré, socker och matyoghurt. OBS ingredienserna skall vara rumsvarma.
Blanda i det smälta gelatinet.
Vispa grädden och vänd ner i blandningen.
Bred massan över botten.
Låt stelna i kyl.
Dekorera med jordgubbar/jordgubbspuré och citronmeliss.
8 portioner är lagom i en rund form
24 portioner är lagom i ett GN1/1 65 mm.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Utslut botten.
Gelékonsistens: Se ovan. Uteslut botten
Flytande konsistens: Jordgubbssoppa se MRS. Servera med vispad grädde.
MRS = kokboken Mätt Rätt & Slätt
Näring per portion (per 100g)
Energifördelning
© Findus 2015
Recept & inspiration 
Vi har kategoriserat våra recept så att det ska vara enkelt att hitta rätt konsistens från vår kokbok Mätt, Rätt och Slätt, förkortat MRS. Övriga recept finns upplagda både som A-kost och E-kost, för att passa olika behov. Dessa är också konsistensanpassade.
Hälsningar, Jenny Lindberg