Pease, veganska ärtproteinbullar

96013319

Vegobullar 20g

Veganska ärtbullar serveras, äts och lagas som vilken populär bulle som helst. Lika gott till mos och lingon, som till pasta. Rik på protein och passar både i skolköket och på barnmenyn. Byt ut köttbullarna på menyn till dessa klimatsmarta veganska bullar.

Vikt

4kg / Ca 200st á 20g

GTIN

7310500179421

Tillagning

VARMLUFTSUGN 180°C: Tillsätt olja och tillaga från djupfryst i bleck i ca 10-15 min. Vänd emellanåt. Värm från djupfryst till 70°C kärntemperatur.

STEKPANNA: Bryn olja i en stekpanna. Stek från djupfryst på medelhög värme i ca 7-10 min. Vänd emellanåt. Värm från djupfryst till 70°C kärntemperatur.

Ingredienser

Rehydrerat ärtprotein 63%, rapsolja, lök, äpplefiber, ärtmjöl, naturliga aromer, stabiliseringsmedel (E461), tomatpuré, kryddor (kummin, oregano, basilika, svartpeppar), vitlökspulver, maltextrakt av KORN/BYGG, ärtfiber, HAVREMJÖL, potatisstärkelse, svamppulver, tomatpulver, lökpulver, salt, antioxidationsmedel(rosmarinextrakt).

Näringsvärde per 100 g

  • Energi
    987 kJ
  • Energi
    237 kcal
  • Fett
    15 g
  • - varav mättat fett
    1.3 g
  • Kolhydrat
    7 g
  • - varav sockerarter
    1.5 g
  • Protein
    16 g
  • Salt
    1.5 g
  • Fiber
    5.1 g
Alla näringsvärden