INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Apelsiner2 st
- LIme1 st
- Ingefära20 g
- Vatten4 dl
- Syltsocker570 g
TILLAGNING
Mixa gulbetan lite snabbt i matberedare eller robocop. Riv (eller skala) apelsin och lime. Undvik det vita mellan skal och fruktkött. Grovhacka
frukten och finstrimla skalet.Finhacka ingefäran. Lägg fruktkött och skal i en gryta och koka i ca 25
minuter. Ta av grytan och tillsätt syltsocker.Koka i ca 5-7 minuter. Häll upp i steriliserade burkar.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)263,11 kcal
- Energi (kJ)1093,89 kJ
- Fett0,09 g
- Enkelomättade fettsyror0,01 g
- Fleromättade fettsyror0,02 g
- Mättade fettsyror0,01 g
- Fibrer1,27 g
- Järn0,16 mg
- Kalcium22,28 mg
- Kalium125,88 mg
- Kolhydrater63,37 g
- Disackarider60,43 g
- Monosackarider1,63 g
- Sackaros60,43 g
- Magnesium7,45 mg
- Natrium6,72 mg
- Niacin0,15 mg
- Protein0,62 g
- Riboflavin0,02 mg
- Tiamin0,03 mg
- Vatten93,74 g
- Vitamin B60,04 mg
- Vitamin C18,75 mg
- Vitamin E0,19 mg
- Zink0,12 mg