Gulbetamarmelad

Gulbetamarmelad

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Mixa gulbetan lite snabbt i matberedare eller robocop. Riv (eller skala) apelsin och lime. Undvik det vita mellan skal och fruktkött. Grovhacka
    frukten och finstrimla skalet.

  2. Finhacka ingefäran. Lägg fruktkött och skal i en gryta och koka i ca 25
    minuter. Ta av grytan och tillsätt syltsocker.

  3. Koka i ca 5-7 minuter. Häll upp i steriliserade burkar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    263,11 kcal
  • Energi (kJ)
    1093,89 kJ
  • Fett
    0,09 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,01 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,02 g
  • Mättade fettsyror
    0,01 g
  • Fibrer
    1,27 g
  • Järn
    0,16 mg
  • Kalcium
    22,28 mg
  • Kalium
    125,88 mg
  • Kolhydrater
    63,37 g
  • Disackarider
    60,43 g
  • Monosackarider
    1,63 g
  • Sackaros
    60,43 g
  • Magnesium
    7,45 mg
  • Natrium
    6,72 mg
  • Niacin
    0,15 mg
  • Protein
    0,62 g
  • Riboflavin
    0,02 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    93,74 g
  • Vitamin B6
    0,04 mg
  • Vitamin C
    18,75 mg
  • Vitamin E
    0,19 mg
  • Zink
    0,12 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet