BBQ-lax med grönkål, potatis & jordärtskocksmousse

BBQ-lax med grönkål, potatis & jordärtskocksmousse

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Koka potatisen och kyl ner, skiva den i tjocka skivor. Stek sedan potatisskivorna. Stek även tinad grönkål snabbt på hög värme. Smörj en ugnsfast form med matolja, lägg i grönkål och potatis, salta, peppra och blanda.

  2. Blanda alla kryddor till rubben och smörj in laxbitarna, vila i 10 minuter. Stek laxen med skinnsidan först i en varm panna tills skinnet blivit krispigt (ca 3 minuter). Ställ den stekta laxen på potatis och grönkål och baka i ugn 200°C ca 8 minuter.

  3. Värm jordärtskockspurén och tillsätt crème fraiche samt salt och peppar. Låt sjuda någon minut.

  4. Lägg upp grönkålspotatisen, en filé BBQ-lax och en sked jordärtskockskrämen Toppa med hackad persilja.

  5. Receptet är fritt från gluten.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    571,59 kcal
  • Energi (kJ)
    2391,45 kJ
  • Fett
    27,62 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,29 g
  • Fleromättade fettsyror
    6,31 g
  • Mättade fettsyror
    8,28 g
  • Fibrer
    8,30 g
  • Järn
    5,04 mg
  • Kalcium
    154,58 mg
  • Kalium
    1834,02 mg
  • Kolesterol
    141,92 mg
  • Kolhydrater
    37,30 g
  • Disackarider
    1,32 g
  • Monosackarider
    3,93 g
  • Sackaros
    0,91 g
  • Magnesium
    101,12 mg
  • Natrium
    216,07 mg
  • Niacin
    15,31 mg
  • Protein
    39,35 g
  • Riboflavin
    0,37 mg
  • Tiamin
    0,60 mg
  • Vatten
    371 g
  • Vitamin B12
    11,18 µg
  • Vitamin B6
    2,21 mg
  • Vitamin C
    58,15 mg
  • Vitamin D
    22,52 µg
  • Vitamin E
    4,21 mg
  • Zink
    1,30 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning