
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Lag till laxen
- Vitvinsvinäger1 dl
- Vatten2 liter
- Gul lök1 st
- Morot1 st
- Lagerblad2 st
- Salt4 msk
- Vitpeppar1 msk
- Kryddpeppar1 msk
- Jordärtskockspuré
- Crème Fraiche100 g
- salt och peppar
- Dill30 g
TILLAGNING
Lägg tinad fisk i en form eller i ett bleck.
Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull.
Rör runt och koka upp. Smaka av.
Sila lagen och koka upp igen. Slå den kokande lagen över fisken och låt fisken stå och svalna i lagen.
Koka upp puré med crème fraiche. Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera den kalla laxen med purén och lite färsk dill.
Vill man ha rätten lite matigare går det bra att även servera kokt potatis till.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)344,06 kcal
- Energi (kJ)1463,97 kJ
- Fett22,87 g
- Enkelomättade fettsyror0,68 g
- Fleromättade fettsyror0,14 g
- Mättade fettsyror6,48 g
- Fibrer2,30 g
- Järn1,57 mg
- Kalcium50,29 mg
- Kalium302,13 mg
- Kolesterol8,04 mg
- Kolhydrater8,38 g
- Disackarider0,71 g
- Monosackarider1,97 g
- Sackaros0,50 g
- Magnesium14,43 mg
- Natrium3028,57 mg
- Niacin0,70 mg
- Protein26,30 g
- Riboflavin0,05 mg
- Tiamin0,04 mg
- Vatten266,32 g
- Vitamin B120,01 µg
- Vitamin B60,08 mg
- Vitamin C5,73 mg
- Vitamin D0,01 µg
- Vitamin E0,27 mg
- Zink0,15 mg