Inkokt lax med jortärtskockspuré

Inkokt lax med jordärtskockspuré

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Lägg tinad fisk i en form eller i ett bleck.
    Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull.
    Rör runt och koka upp. Smaka av.
    Sila lagen och koka upp igen. Slå den kokande lagen över fisken och låt fisken stå och svalna i lagen.


  2. Koka upp puré med crème fraiche. Smaka av med salt och vitpeppar.

    Servera den kalla laxen med purén och lite färsk dill.
    Vill man ha rätten lite matigare går det bra att även servera kokt potatis till.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    344,06 kcal
  • Energi (kJ)
    1463,97 kJ
  • Fett
    22,87 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,68 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,14 g
  • Mättade fettsyror
    6,48 g
  • Fibrer
    2,30 g
  • Järn
    1,57 mg
  • Kalcium
    50,29 mg
  • Kalium
    302,13 mg
  • Kolesterol
    8,04 mg
  • Kolhydrater
    8,38 g
  • Disackarider
    0,71 g
  • Monosackarider
    1,97 g
  • Sackaros
    0,50 g
  • Magnesium
    14,43 mg
  • Natrium
    3028,57 mg
  • Niacin
    0,70 mg
  • Protein
    26,30 g
  • Riboflavin
    0,05 mg
  • Tiamin
    0,04 mg
  • Vatten
    266,32 g
  • Vitamin B12
    0,01 µg
  • Vitamin B6
    0,08 mg
  • Vitamin C
    5,73 mg
  • Vitamin D
    0,01 µg
  • Vitamin E
    0,27 mg
  • Zink
    0,15 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet