INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rosépeppar2,50 msk
- Grönpeppar2,50 msk
- Vitpeppar hel1,50 msk
- Flingsalt2,50 msk
- Farinsocker1,25 dl
- Senapsås
- Majonnäs250 g
- Crème Fraiche250 g
- Skånsk senap0,75 dl
- Salt och peppar
TILLAGNING
Tina laxen.
Mortla rosépeppar, grönpeppar, vitpeppar och salt. Blanda med farinsocker. Gnid in laxen med pepparblandningen och sätt i ugn ca 20 minuter 175°C varmluft.
Blanda ingredienserna till såsen och servera till.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)515,86 kcal
- Energi (kJ)2158,21 kJ
- Fett42,44 g
- Enkelomättade fettsyror12,01 g
- Fleromättade fettsyror17,04 g
- Mättade fettsyror9,71 g
- Fibrer0,14 g
- Järn1,94 mg
- Kalcium98,21 mg
- Kalium496,45 mg
- Kolesterol137,60 mg
- Kolhydrater10,27 g
- Disackarider9,27 g
- Monosackarider0,25 g
- Sackaros8,75 g
- Magnesium45,83 mg
- Natrium291,10 mg
- Niacin7,55 mg
- Protein24,25 g
- Riboflavin0,19 mg
- Tiamin0,30 mg
- Vatten111,85 g
- Vitamin B128,02 µg
- Vitamin B61,26 mg
- Vitamin D15,65 µg
- Vitamin E3,18 mg
- Zink0,67 mg