Kryddbakad lax med senapssås

Kryddbakad lax med senapsås

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Rosépeppar
    2,50 msk
  • Grönpeppar
    2,50 msk
  • Vitpeppar hel
    1,50 msk
  • Flingsalt
    2,50 msk
  • Farinsocker
    1,25 dl
  • Senapsås
  • Majonnäs
    250 g
  • Crème Fraiche
    250 g
  • Skånsk senap
    0,75 dl
  • Salt och peppar

TILLAGNING

  1. Tina laxen.

  2. Mortla rosépeppar, grönpeppar, vitpeppar och salt. Blanda med farinsocker. Gnid in laxen med pepparblandningen och sätt i ugn ca 20 minuter 175°C varmluft.

  3. Blanda ingredienserna till såsen och servera till.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    515,86 kcal
  • Energi (kJ)
    2158,21 kJ
  • Fett
    42,44 g
  • Enkelomättade fettsyror
    12,01 g
  • Fleromättade fettsyror
    17,04 g
  • Mättade fettsyror
    9,71 g
  • Fibrer
    0,14 g
  • Järn
    1,94 mg
  • Kalcium
    98,21 mg
  • Kalium
    496,45 mg
  • Kolesterol
    137,60 mg
  • Kolhydrater
    10,27 g
  • Disackarider
    9,27 g
  • Monosackarider
    0,25 g
  • Sackaros
    8,75 g
  • Magnesium
    45,83 mg
  • Natrium
    291,10 mg
  • Niacin
    7,55 mg
  • Protein
    24,25 g
  • Riboflavin
    0,19 mg
  • Tiamin
    0,30 mg
  • Vatten
    111,85 g
  • Vitamin B12
    8,02 µg
  • Vitamin B6
    1,26 mg
  • Vitamin D
    15,65 µg
  • Vitamin E
    3,18 mg
  • Zink
    0,67 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet